Avvakta med e-handelsbolaget: Hög skuldsättning och osäker lönsamhet avskräcker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Avvakta med e-handelsbolaget: Hög skuldsättning och osäker lönsamhet avskräcker

Avvakta

Trots en trög marknad och pågående omstruktureringar, har e-handelsbolaget BHG lyckats minska sitt varulager. Men trots en potentiell uppsida i aktien på 27 procent på ett par års sikt, är bolagets höga skuldsättning ett betydande hinder för aktieägare, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • BHG har lyckats minska sitt varulager trots en trög marknad och interna omstruktureringar.
  • Affärsvärldens analys pekar på en potentiell potential på 27 procent för BHG:s aktie på ett par års sikt.
  • BHG:s höga skuldsättning och osäkra lönsamhetsutsikter leder till att Affärsvärlden avvaktar med aktieägande.

BHG:s framsteg trots trög marknad

BHG har, trots en utmanande marknad, lyckats minska sitt varulager samtidigt som omfattande omstruktureringar pågår inom bolaget. Detta är positiva tecken som visar på bolagets förmåga att anpassa sig under svåra omständigheter.

Affärsvärlden ser en potentiell uppåtgående trend för BHG:s aktie på ett par års sikt, med en potentiell tillväxt på 27 procent.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Skuldsättning som hinder

Även med denna potentiella tillväxt, är BHG:s höga skuldsättning ett stort hinder för aktieägare. Kombinationen av en hög skuldsättning och osäkra utsikter kring lönsamheten gör att Affärsvärlden väljer att avvakta med aktien. Denna position är värd att beakta för investerare som överväger BHG:s aktie.

Börskollen om BHG Group

BHG Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BHG på Mid Cap. BHG Group verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 7627 st ägare hos Avanza samt 1888 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

BHG Group är en återförsäljare av bygg- och heminredningsprodukter. Produktsortimentet består av egna och externa varumärken och innefattar inredningsprodukter, lösningar för kök och badrum, samt verktyg och maskiner för trädgård och utemiljö. Störst andel försäljning sker online, där bolagets kunder huvudsakligen återfinns inom Norden. BHG Group gick tidigare under namnet Bygghemma och har sitt huvudkontor i Malmö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om BHG Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BHG Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BHG Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt