Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Badrumsföretaget

Badrumsföretaget planerar företrädesemission

Det svenska badrumsföretaget Svedbergs har nyligen publicerat sin rapport för det tredje kvartalet. I samband med detta meddelade företaget även att de har förvärvat en verksamhet i Nederländerna och att de planerar att genomföra en företrädesemission under våren. Detta rapporteras av Affärsvärlden.

Företagsutveckling och framtida planer

Svedbergs framgångar under det tredje kvartalet har kommit i ljuset samtidigt som företaget förvärvar en nederländsk verksamhet. Dessutom har företaget meddelat att de planerar att genomföra en företrädesemission under våren. Denna nyhet kan eventuellt påverka aktiens prestanda under de kommande månaderna.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys och råd

Affärsvärldens analys av situationen är att företrädesemissionen kan innebära en risk för aktiens prestanda, och kan agera som en "våt filt" över aktien under de kommande månaderna. Trots detta menar tidningen att långsiktiga investerare kan överväga att köpa aktier i Svedbergs. Sammanfattningsvis råder Affärsvärlden till att behålla en neutral inställning till Svedbergs-aktien, men menar samtidigt att aktien är mer intressant än på länge.

Om Svedbergs

Svedbergs är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 3956st ägare hos Avanza samt 726st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Svedbergs är en leverantör av badrumslösningar. Idag erbjuder bolaget produkter innefattande exempelvis möbelserier, handtag, skåp, badkar, dusch, samt handdukstorkar och tvättställ. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden. Produkterna säljs via återförsäljare. Bolaget grundades ursprungligen 1920 och har sitt huvudkontor i Dalstorp.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Svedbergs

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Svedbergs

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.