Badrumsföretaget planerar företrädesemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Badrumsföretaget planerar företrädesemission

Badrumsföretaget

Det svenska badrumsföretaget Svedbergs har nyligen publicerat sin rapport för det tredje kvartalet. I samband med detta meddelade företaget även att de har förvärvat en verksamhet i Nederländerna och att de planerar att genomföra en företrädesemission under våren. Detta rapporteras av Affärsvärlden.

Företagsutveckling och framtida planer

Svedbergs framgångar under det tredje kvartalet har kommit i ljuset samtidigt som företaget förvärvar en nederländsk verksamhet. Dessutom har företaget meddelat att de planerar att genomföra en företrädesemission under våren. Denna nyhet kan eventuellt påverka aktiens prestanda under de kommande månaderna.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys och råd

Affärsvärldens analys av situationen är att företrädesemissionen kan innebära en risk för aktiens prestanda, och kan agera som en "våt filt" över aktien under de kommande månaderna. Trots detta menar tidningen att långsiktiga investerare kan överväga att köpa aktier i Svedbergs. Sammanfattningsvis råder Affärsvärlden till att behålla en neutral inställning till Svedbergs-aktien, men menar samtidigt att aktien är mer intressant än på länge.

Om Svedbergs

Svedbergs är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 3956st ägare hos Avanza samt 726st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Svedbergs är en leverantör av badrumslösningar. Idag erbjuder bolaget produkter innefattande exempelvis möbelserier, handtag, skåp, badkar, dusch, samt handdukstorkar och tvättställ. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden. Produkterna säljs via återförsäljare. Bolaget grundades ursprungligen 1920 och har sitt huvudkontor i Dalstorp.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Svedbergs

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Svedbergs

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt