Badrumsföretaget planerar företrädesemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Badrumsföretaget planerar företrädesemission

Badrumsföretaget

Det svenska badrumsföretaget Svedbergs har nyligen publicerat sin rapport för det tredje kvartalet. I samband med detta meddelade företaget även att de har förvärvat en verksamhet i Nederländerna och att de planerar att genomföra en företrädesemission under våren. Detta rapporteras av Affärsvärlden.

Företagsutveckling och framtida planer

Svedbergs framgångar under det tredje kvartalet har kommit i ljuset samtidigt som företaget förvärvar en nederländsk verksamhet. Dessutom har företaget meddelat att de planerar att genomföra en företrädesemission under våren. Denna nyhet kan eventuellt påverka aktiens prestanda under de kommande månaderna.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys och råd

Affärsvärldens analys av situationen är att företrädesemissionen kan innebära en risk för aktiens prestanda, och kan agera som en "våt filt" över aktien under de kommande månaderna. Trots detta menar tidningen att långsiktiga investerare kan överväga att köpa aktier i Svedbergs. Sammanfattningsvis råder Affärsvärlden till att behålla en neutral inställning till Svedbergs-aktien, men menar samtidigt att aktien är mer intressant än på länge.

Om Svedbergs

Svedbergs är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 3956st ägare hos Avanza samt 726st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Svedbergs är en leverantör av badrumslösningar. Idag erbjuder bolaget produkter innefattande exempelvis möbelserier, handtag, skåp, badkar, dusch, samt handdukstorkar och tvättställ. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden. Produkterna säljs via återförsäljare. Bolaget grundades ursprungligen 1920 och har sitt huvudkontor i Dalstorp.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Svedbergs

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Svedbergs

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt