Svedbergs (SVED B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Svedbergs aktie

🔔 Skapa bevakning

SVED B  

Svedbergs är en leverantör av badrumslösningar. Idag erbjuder bolaget produkter innefattande exempelvis möbelserier, handtag, skåp, badkar, dusch, samt handdukstorkar och tvättställ. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden. Produkterna säljs via återförsäljare. Bolaget grundades ursprungligen 1920 och har sitt huvudkontor i Dalstorp.

Svedbergs tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Möbler & Inredning. Bolaget har ett börsvärde på 1 169 MSEK, en omsättning på 617 MSEK och med ett resultat på 68 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Svedbergs

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Svedbergs (SVED B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Svedbergs aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Small Cap, och med tickern SVED B. Aktien har ett P/E-tal på 17.1 och P/S-tal på 1.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Svedbergs utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Svedbergs senaste utdelning är 1.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Svedbergs Avanza – se aktiekurs idag

Se Svedbergs senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Svedbergs – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Svedbergs.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Svedbergs.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Svedbergs

Svedbergs

TickerSVED B
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschMöbler & Inredning
Börsvärde1 169 MSEK
Omsättning617 MSEK
Vinst68 MSEK
P/E17.1
P/S1.6
Utdelning1.3 SEK
Direktavkastning2.3%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Svedbergs

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Svedbergs? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter