Bambuser tar över del av Klarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Bambuser tar över del av Klarna

Bambuser

Bambuser, mjukvarubolaget med fokus på live video shopping, köper Hero, Klarnas brittiska virtual shopping-verksamhet. Affären är planerad att slutföras i maj och förväntas generera 10-14 miljoner kronor i årligt återkommande intäkter. Köpeskillingen kommer att betalas i kontanter och baseras på värdet av kundavtalen som överförs till det nybildade bolaget Newco.

  • Bambuser förvärvar Klarnas brittiska virtual shopping-verksamhet Hero.
  • Affären väntas bli klar i maj och generera 10-14 miljoner kronor i årligt återkommande intäkter.
  • Hero kommer att integreras i Bambusers plattform omedelbart efter förvärvet.

Mjukvarubolaget Bambuser planerar att förvärva Klarnas brittiska virtual shopping-verksamhet Hero. Köpeskillingen kommer att betalas i kontanter och baseras på värdet av kundavtalen som överförs till Newco, det nybildade bolaget som äger tillgångarna. Det totala priset, inklusive transaktionsrelaterade kostnader, uppgår till cirka 15 miljoner kronor enligt Bambuser.

En del av Bambusers vision

Förvärvet av Hero är ett strategiskt steg för Bambuser. "Förvärvet av Hero-lösningen ligger helt i linje med vår vision att skapa den ultimata shoppingupplevelsen med hög konverteringsgrad, som kombinerar bekvämligheten med att handla online med den personliga känslan i butiken", säger Maryam Ghahremani, vd för Bambuser. Hero kommer att börja integreras i Bambusers plattform omedelbart.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En framtid av återkommande intäkter

Bambuser förväntar sig att transaktionen kommer att generera 10-14 miljoner kronor i årligt återkommande intäkter på kort sikt. Dessutom kommer förvärvet att bidra väsentligt till företagets ARR-tillväxt samt förbättra justerat ebitda och fritt kassaflöde över tid. Som vi på Börskollen har sett tidigare är återkommande intäkter en stabil och pålitlig intäktskälla för företag inom mjukvarubranschen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bambuser

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt