Klarna aktie | Följ alla nyheter & bevaka bolaget… - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Klarna aktie / bolag – Följ nyhetsflödet och bevaka Klarna

🤍  Bevaka
Om bolaget

På den här sidan samlar vi nyheter om bolaget/aktien Klarna – allt för att du ska kunna lära dig mer, följa och bevaka bolaget. Vad gör bolaget? Vad skriver finansmedia om Klarna? Är aktien noterad på börsen och vad heter i så fall Klarna aktie? Kan jag köpa Klarna aktie hos Avanza och Nordnet?

Vi tipsar också om vår smidiga app för nyhetsbevakning av bolaget, var du kan läsa mer om bolaget samt i det fall Klarna aktie finns noterad, vart du kan se aktuell aktiekurs samt köpa aktier i bolaget!

Klarna – Vad gör bolaget Klarna?

Det svenska fintechbolaget Klarna Holding AB grundades redan 2005 under namnet “Kreditor Europe AB” av entreprenörerna Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson. Sedan dess har deras betallösningar inom e-handeln haft en explosionsartad tillväxt och idag är bolaget verksamma i ett tjugotal länder inom ett geografiskt område som sträcker sig från bland annat Australien och Kina till Sverige och USA.

Sedan Klarna startade har de stått fast vid sin ambition kring att kunna erbjuda sina kunder enklare och säkrare betallösningar online. Sedan den första tiden då Klarna bland annat slutade sist i en tävling för företags-pitchar har dock företaget utvecklats och breddats en hel del. Inledningsvis erbjöd Klarna enklare faktura- och delbetalningsmöjligheter, men idag har de en betydligt bredare repertoar av tjänster – mycket tack vare att de lyckades erhålla sin banklicens av Finansinspektionen 2017.

Banklicensen ledde till fler möjligheter när det kom till vad Klarna kunde erbjuda sina kunder. Idag erbjuder Klarna bland annat en egen app, mer avancerade e-handelslösningar, exempelvis genom att stå för hela “check out-processen” när kunden handlar, samt även betalkort i vissa länder. För att fortsätta växa satsar Klarna hårt på den amerikanska marknaden där de sedan lanseringen 2015 lyckats skaffa sig miljontals kunder.

Genom åren har Klarna gått igenom ett antal kontroverser. 2014 var på många sätt ett positivt år för företaget då de gick ihop med tyska betaltjänsten SOFORT och skapade Klarna Group. Förutom sammanslagningen öppnade de även dörrarna till den brittiska marknaden och öppnade även kontor i London. Det var dock inte bara guld och gröna skogar för Klarna under 2014. Under den här perioden ökade klagomålen från kunderna kraftigt då många rapporterade att de inte fått tillräckligt med info om sina obetalda fakturor innan inkasso-kraven inkommit.

Klagomålen resulterade i stor medial uppmärksamhet vilket gjorde att Klarna var tvungna att se över sina tjänster. Sedan dess uppger Klarna att de lägger oerhört stor vikt vid sina kunders nöjdhet och att de jobbar mot en nollvision när det kommer till klagomål.

Under de senaste åren har Klarna etablerat sig som ett av världens högst värderade fintech-bolag och det finns inga planer på att sakta ned expansionen.

Kan man investera i Klarna aktie?

För att du som privatperson ska kunna köpa aktier i ett bolag krävs att det är noterat på börsen. Majoriteten av de bolag som finns att följa här hos Börskollen är (eller håller på att bli) börsnoterade, men vi har också ett antal bolag i vår databas som fortfarande är onoterade.

I vissa fall kan det röra sig om ett bolag som är intressant att följa och bevaka oavsett om man kan investera eller inte, ibland är det en konkurrent till ett annat populärt börsnoterat företag och ofta rör det sig om bolag som är på väg mot börsen (i närtid eller längre fram i tiden).

På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att följa Klarna en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget och följa nyhetsflödet för att se om/när det kan bli aktuellt med en börsnotering så att du kan börja handla aktier i Klarna.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Följ och bevaka Klarna med vår app
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Enkel guide: Så köper du aktier via nätmäklaren Avanza

Vi understryker att en aktie måste vara börsnoterad för att du ska kunna köpa/sälja via en bank eller nätmäklare som Avanza. Om aktien inte är noterad finns vanligtvis ingen möjlighet att investera i bolaget (med undantag om bolaget just nu genomför en nyemission/börsnotering och söker nya investerare).

Nedan beskriver vi generellt hur du går till väga för att börja köpa aktier. I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ.

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter aktien

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier!

STÄNG X
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Fler frågor och svar om att investera i Klarna aktie

Var kan jag investera i Klarna och vad heter aktien?

Som vi nämner ovan kan man vanligtvis inte köpa aktier i ett onoterat bolag (undantag om bolaget aktivt söker kapital och genomför en nyemission eller börsnotering).

När aktien sedan har blivit noterad finns det en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier. Hos dessa nätmäklare kan du även se bolagets aktuella aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Visa hela beskrivningen ▼

Köp och analysera aktier med smidiga tjänster

När en aktie väl har blivit börsnoterad kan man handla den som vilken annan aktie som helst. Nedan listar vi tjänster som Börskollen gillar och som du kan använda för att handla eller analysera aktier. Vi använder själva Avanza för långsiktig aktiehandel samt TradingView och Börsdata för analys. Om du vill köpa och sälja mer frekvent tipsar vi istället om den världsledande tradingplattformarna IG.

Köpa aktier

Analysera aktier

Handla aktier

72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Klarna

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler
Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.