Banken sänker rekommendation för MTG – på kort sikt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Banken sänker rekommendation för MTG – på kort sikt

Banken

Handelsbanken har reviderat sin kortsiktiga rekommendation för MTG från köp till behåll, samtidigt som den långsiktiga rekommendationen outperform kvarstår. Banken pekar på en stark balansräkning men betonar osäkerheter kring marknaden för annonsplattformar och kortsiktiga kursdrivare.

  • Handelsbanken sänker kortsiktig rekommendation för MTG till behåll.
  • Långsiktig rekommendation outperform upprepas.
  • Resultatprognos sänks med 3-10 procent för perioden 2024-26.

Handelsbanken har i en analys sänkt sin kortsiktiga rekommendation för spelunderhållningsbolaget MTG till behåll från tidigare köp, medan den långsiktiga rekommendationen outperform kvarstår. Banken hänvisar till en stark balansräkning och en nettokassa på 1,6 miljarder kronor som skäl för att betrakta MTG som ett lågriskalternativ inom gamingsektorn. Samtidigt påpekas frånvaron av kortsiktiga kursdrivare och osäkerhet kring marknaden för annonsplattformar som orsaker till den reviderade kortsiktiga rekommendationen.

Prognosjusteringar och finansiell styrka

För perioden 2024-26 har Handelsbankens analytiker sänkt sina resultatprognoser för MTG med 3-10 procent. Banken förväntar sig att MTG under 2024 når den nedre delen av sitt försäljningsmål på 1-5 procent och växer organiskt med 1 procent. Den justerade EBITDA-marginalen förväntas ligga på 27 procent, vilket är inom bolagets guidning på 26-29 procent.

Trots den nuvarande låga värderingen av MTG, påpekar Handelsbanken att bolagets stabila kassaflöde ger det finansiella muskler att genomföra förvärv. Detta ger en viss trygghet för investerare som söker långsiktig stabilitet.

Aktiekursens utveckling

MTG:s B-aktie handlas idag ned 1,8 procent till 83,85 kronor. Vi på Börskollen följer noggrant denna utveckling och kommer att fortsätta rapportera om eventuella förändringar i bolagets aktiekurs och rekommendationer från större banker som Handelsbanken.

För mer information, se Finwire.

Börskollen om Modern Times Group

Modern Times Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MTG B på Large Cap. Modern Times Group verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 10640 st ägare hos Avanza samt 3099 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Modern Times Group, även känt som MTG, är ett företag som är aktivt inom underhållningsindustrin. De arbetar både strategiskt och operativt och äger flera varumärken, inklusive Innogames, Dreamhack och Zoomin.TV. Deras utbud är omfattande och fokuserar främst på onlinespel, streamingtjänster och annan digital underhållning. Företagets största marknad är Norden, där de främst riktar sig till privatpersoner som sin största kundgrupp.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Modern Times Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt