Banken ser fortsatt positivt på aktiemarknaden – "stabil tillväxt"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Banken ser fortsatt positivt på aktiemarknaden – "stabil tillväxt"

Banken

Nordea ser fortsatt positivt på aktiemarknaden och behåller sin rekommendation om övervikt. Banken noterar en stabil tillväxt i USA och positiva vinstutsikter globalt, vilket stärker deras förtroende. Trots hög inflation förväntas räntesänkningar i framtiden, vilket gynnar riskfyllda tillgångar.

  • Nordea behåller rekommendationen om övervikt i aktier.
  • Positiva vinstutsikter och stabil tillväxt i USA.
  • Räntesänkningar förväntas gynna marknaden.

Stabil tillväxt och positiva vinstutsikter

Enligt Nordeas senaste allokeringsrapport har globala aktier återhämtat sig efter en mindre nedgång i april, mycket tack vare goda tillväxtutsikter och en rapportsäsong som överträffade förväntningarna. Banken konstaterar att den amerikanska inflationen har varit högre än väntat under årets början, men ser samtidigt möjligheter för att inflationen kommer att närma sig inflationsmålet framöver.

Räntesänkningar på horisonten

Nordea förutspår att Europeiska centralbanken (ECB) kommer att vara först ut med räntesänkningar efter Riksbanken, och att Federal Reserve (Fed) kommer att följa senare under året. Banken anser att den nuvarande miljön är gynnsam för riskfyllda tillgångar och rekommenderar därför fortsatt en övervikt i aktier.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Justeringar i sektorrekommendationer

När det gäller specifika sektorer har Nordea sänkt sin rekommendation för verkstadssektorn till neutral och höjt dagligvarusektorn. "Mycket av det positiva bör vara inprisat för Verkstad och i andra änden en allt attraktivare värdering," skriver banken. Denna förändring återspeglar en bedömning att dagligvaror blir allt mer attraktiva i den nuvarande marknadsmiljön.

Vi på Börskollen fortsätter att bevaka Nordeas analyser och marknadsbedömningar noggrant. Det är tydligt att banken ser en positiv framtid för aktiemarknaden trots rådande ekonomiska utmaningar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nordea Bank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt