Nordea Bank (NDA SE) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Nordea Bank aktie

NDA SE  

Nordea bedriver bankverksamhet. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster, inriktade mot både privat- och företagskunder, inkluderat traditionell kapitalförvaltning, lånefinansiering och pensionssparande. Utöver erbjuds även rådgivning och trygghetsförsäkring, samt valutahantering. Nordea innehar störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Nordea Bank tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 348 059 MSEK, en omsättning på 90 578 MSEK och med ett resultat på 26 597 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Nordea Bank

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Nordea Bank (NDA SE) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Nordea Bank aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern NDA SE. Aktien har ett P/E-tal på 13.1 och P/S-tal på 3.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Nordea Bank utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Nordea Bank senaste utdelning är 7.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 8.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Nordea Bank Avanza – se aktiekurs idag

Se Nordea Bank senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Nordea Bank – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Nordea Bank.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Nordea Bank.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Nordea Bank

Nordea Bank

TickerNDA SE
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde348 059 MSEK
Omsättning90 578 MSEK
Vinst26 597 MSEK
P/E13.1
P/S3.8
Utdelning7.5 SEK
Direktavkastning8.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Nordea Bank

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Nordea Bank? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter