Båttillverkaren kämpar med sjunkande försäljning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Båttillverkaren kämpar med sjunkande försäljning

Båttillverkaren

Båttillverkaren Nimbus rapporterar en organisk försäljning som minskade med 14 procent under tredje kvartalet, samtidigt som företagets vinst markerat en betydande nedgång jämfört med samma period förra året. Affärsvärlden rapporterar att framtidsutsikterna för bolaget är osäkra, en faktor som avspeglas i aktiens värdering.

Analys av Nimbus framtid

Enligt Affärsvärlden kan Nimbus aktie tyckas vara attraktivt prissatt baserat på tillgängliga analytikerestimat. Men dessa prognoser ger inte en heltäckande bild av de utmaningar som företaget kan stå inför framöver. De nuvarande prognoserna är överlag positiva och tar inte i beaktning ett potentiellt betydligt sämre utfall i framtiden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutrala råd för investerare

Affärsvärldens analys av Nimbus framåtblickande utsikter avslöjar en osäkerhet kring företagets prestation och den fortsatta värderingen av dess aktie. Affärsvärlden råder därför till neutralitet när det gäller investeringar i Nimbus aktie. "Vi står fortsatt utanför aktien och har ett neutralt råd på Nimbus", skriver Affärsvärlden.

Om Nimbus

Nimbus är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2596st ägare hos Avanza samt 1740st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Nimbus Group är verksamma inom båttillverkning. Bolaget arbetar med utveckling och tillverkning av båtar. Produktportföljen inkluderar fritidsmotorbåtar under varumärken som Alukin, Aquador, Bella, Falcon och Flipper. Utöver huvudverksamheten erbjuds eftermarknadsservice, support och underhåll. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Nimbus Group grundades år 1968.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nimbus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nimbus

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt