Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Båttillverkaren

Båttillverkaren kämpar med sjunkande försäljning

Båttillverkaren Nimbus rapporterar en organisk försäljning som minskade med 14 procent under tredje kvartalet, samtidigt som företagets vinst markerat en betydande nedgång jämfört med samma period förra året. Affärsvärlden rapporterar att framtidsutsikterna för bolaget är osäkra, en faktor som avspeglas i aktiens värdering.

Analys av Nimbus framtid

Enligt Affärsvärlden kan Nimbus aktie tyckas vara attraktivt prissatt baserat på tillgängliga analytikerestimat. Men dessa prognoser ger inte en heltäckande bild av de utmaningar som företaget kan stå inför framöver. De nuvarande prognoserna är överlag positiva och tar inte i beaktning ett potentiellt betydligt sämre utfall i framtiden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutrala råd för investerare

Affärsvärldens analys av Nimbus framåtblickande utsikter avslöjar en osäkerhet kring företagets prestation och den fortsatta värderingen av dess aktie. Affärsvärlden råder därför till neutralitet när det gäller investeringar i Nimbus aktie. "Vi står fortsatt utanför aktien och har ett neutralt råd på Nimbus", skriver Affärsvärlden.

Om Nimbus

Nimbus är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2596st ägare hos Avanza samt 1740st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Nimbus Group är verksamma inom båttillverkning. Bolaget arbetar med utveckling och tillverkning av båtar. Produktportföljen inkluderar fritidsmotorbåtar under varumärken som Alukin, Aquador, Bella, Falcon och Flipper. Utöver huvudverksamheten erbjuds eftermarknadsservice, support och underhåll. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Nimbus Group grundades år 1968.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Nimbus

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nimbus

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.