Behåll Invisio – stark position i Europa och Nordamerika
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Behåll Invisio – stark position i Europa och Nordamerika

Behåll

Pareto Securities inleder bevakning av teknikbolaget Invisio med en behåll-rekommendation och en riktkurs på 257 kronor. Analysen pekar på bolagets starka position inom sin nischmarknad, särskilt i Europa och Nordamerika. Dessutom framhålls framtidsutsikter genom expansion i nya geografiska områden och produktutbud.

  • Invisio förväntas ha en årlig genomsnittlig tillväxt på 17,8 procent under 2023-2026.
  • Nuvarande värdering ligger 16 procent under det historiska femårssnittet.
  • Pareto ser långsiktig tillväxt men finner det utmanande att motivera högre värderingsmultiplar.

Stärkt position och framtidsutsikter

Enligt Paretos analys har Invisio stärkt sin position på nischmarknaden efter flera vunna upphandlingar, särskilt inom Europa och Nordamerika. Bolagets satsning på forskning och utveckling (FoU), samt en framgångsrik expansion av produktutbud och kundbas, förväntas stödja tillväxten. Dessutom nämns inträde i nya geografiska områden som Mellanöstern och Sydostasien som viktiga för framtida tillväxt.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Värdering och tillväxtprognos

Pareto förutspår en årlig genomsnittlig tillväxt på 17,8 procent för Invisio under perioden 2023-2026. Bolagets nuvarande värdering är på 29,2 och 25,4 gånger ev/ebit för 2024 respektive 2025, vilket är 16 procent under det historiska femårssnittet. Paretos riktkurs på 257 kronor ger en värdering på 30,7 och 26,7 gånger för 2024 respektive 2025.

Vi på Börskollen noterar att Pareto betonar att värderingsmultiplarna för Invisio återspeglar en premie jämfört med svenska småbolag inom försvarssektorn, men är i linje med liknande nordiska högteknologiska företag som verkar på nischmarknader. "Även om vi tror att det finns betydligt mer att hämta i Invisios långsiktiga tillväxt, finner vi det utmanande att motivera betydligt högre multiplar", skriver Pareto i sin analys.

Börskollen om Invisio

Invisio är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern IVSO på Mid Cap. Invisio verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3100 st ägare hos Avanza samt 1245 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

INVISIO är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom röstkommunikation, där utvecklingen är inriktad mot kommunikationslösningar som avancerade headset, kontrollenheter och kringutrustning för användning med tvåvägsradio. Kunderna återfinns inom militär och specialstyrkor, polis och insatsstyrkor, räddningstjänst, säkerhetsbranschen och industrier på global nivå. Huvudkontoret ligger i Hvidovre.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Invisio, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Invisio

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Invisio

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt