Bidens infrastrukturpaket ger stor medvind i USA för svenska byggjätten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bidens infrastrukturpaket ger stor medvind i USA för svenska byggjätten

Bidens

Den svenska byggjätten Skanska rapporterar en betydande tillväxt i USA, vilket i stor grad kan tillskrivas president Joe Bidens infrastrukturpaket. USA-chefen Richard Kennedy förklarar att nästan hälften av tillväxtökningen är ett resultat av detta. Den fortsatta starka aktiviteten inom hälsovård och högre utbildning har också bidragit till tillväxten.

  • Skanska har haft en tillväxt på 30 procent i USA under de senaste två åren, varav 45 procent kan hänföras till Bidens infrastrukturpaket.
  • USA står för 43 procent av Skanskas totala intäkter.
  • En stark aktivitet inom hälsovård och högre utbildning har balanserat ut minskningen i kommersiell projektutveckling.

Infrastrukturpaketets inverkan på Skanskas tillväxt

Skanskas framgång i USA under de senaste två åren är inte bara ett resultat av företagets egen strategi och genomförande, utan också av de gynnsamma förhållandena som skapats av president Joe Bidens infrastrukturpaket. Paketet har varit en avgörande faktor för Skanskas tillväxt, där cirka 45 procent av tillväxtökningen kan hänföras till detta.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Fortfarande stor potential på marknaden

Enligt Kennedy finns det fortfarande betydande möjligheter för Skanska att fortsätta växa på den amerikanska marknaden. Han pekar på att det finns en potentiell marknad på 120 miljarder dollar åren 2022–2026 inom företagets verksamhetsområden i nordöst och västkusten.

Utöver infrastrukturpaketets effekter har Skanska också dragit nytta av en stark aktivitet inom hälsovård och högre utbildning. Dessa sektorer har hjälpt till att balansera ut den minskade aktiviteten inom den kommersiella projektutvecklingen, som har påverkats av det nuvarande ränteläget.

Vi på Börskollen kommer fortsätta följa Skanskas framfart på den amerikanska marknaden och dess roll i genomförandet av Bidens infrastrukturpaket.

Börskollen om Skanska

Skanska är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SKA B på Large Cap. Skanska verkar inom sektorn Industri och aktien har 44931 st ägare hos Avanza samt 9662 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av projekten. Koncernen har verksamhet på utvalda hemmamarknader i Norden, övriga Europa och USA. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Skanska, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Skanska

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Skanska

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt