Skanska (SKA B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Skanska aktie

SKA B  

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av projekten. Koncernen har verksamhet på utvalda hemmamarknader i Norden, övriga Europa och USA. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Skanska tillhör sektorn Industri och branschen Byggnation & Infrastruktur. Bolaget har ett börsvärde på 97 760 MSEK, en omsättning på 176 071 MSEK och med ett resultat på 9 839 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Skanska

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Skanska (SKA B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Skanska aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern SKA B. Aktien har ett P/E-tal på 9.9 och P/S-tal på 0.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Skanska utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Skanska senaste utdelning är 9.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Skanska Avanza – se aktiekurs idag

Se Skanska senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Skanska – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Skanska.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Skanska.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Skanska

Skanska

TickerSKA B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschByggnation & Infrastruktur
Börsvärde97 760 MSEK
Omsättning176 071 MSEK
Vinst9 839 MSEK
P/E9.9
P/S0.6
Utdelning9.5 SEK
Direktavkastning4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Skanska

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Skanska? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter