Billigare elbilar ska ge Nio skjuts i Europa – trots tullarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Billigare elbilar ska ge Nio skjuts i Europa – trots tullarna

Billigare

Kinesiska Nio planerar att introducera två nya bilmärken, Onvo och Firefly, i Europa de kommande åren. Dessa märken kommer att erbjuda elbilar till betydligt lägre priser än Nios nuvarande premiummodeller. Trots de höjda tullarna på kinesiska elbilar i EU, är Nio fast beslutna att vara konkurrenskraftiga.

  • Nio lanserar två nya lågprismärken i Europa: Onvo och Firefly.
  • EU:s strafftullar på kinesiska elbilar höjs till 31 procent.
  • Trots tullarna förblir Nio optimistiska om konkurrenskraften.

Kinesiska Nio planerar att lansera två nya bilmärken, Onvo och Firefly, i Europa inom de kommande åren, rapporterar Allt om Elbil. Dessa nya märken kommer att erbjuda elbilar till betydligt lägre priser än Nios nuvarande premiummodeller.

Höjda tullar från EU

Tidigare i år avslöjade Nios vd William Li att företaget planerar att pressa priserna med totalt fyra modeller från Onvo och tre från Firefly inom de närmaste två till tre åren. Senare har han kommenterat EU:s tullar på kinesiska elbilar som höjs till 31 procent med att det ”definitivt inte är rätt”, skriver Allt om Elbil.

Fortsatt konkurrenskraft trots tullar

Trots de höjda tullarna planerar Nio att lansera de nya märkena och är fast beslutna att vara konkurrenskraftiga. "Vi vill absolut inte ha med så många extra tariffer, men om det är vad som i slutändan bestäms, så kommer Firefly även med dessa extra tariffer fortfarande att vara konkurrenskraftigt i Europa," förklarade William Li.

Inga planer på lokal produktion

För närvarande har Nio inga planer på att starta lokal produktion i Europa. Det kan bli aktuellt först när företaget når en viss volym på den europeiska marknaden.

På Börskollen ser vi att Nio alltså inte låter sig avskräckas av ökade tullar utan fortsätter sin satsning på att etablera sig i Europa, vilket kan innebära spännande möjligheter för både företaget och konsumenterna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nio Inc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nio Inc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt