Birkenstock imponerar med stark rapport – men aktien anses dyr
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Birkenstock imponerar med stark rapport – men aktien anses dyr

Birkenstock

Det anrika tyska sandalbolaget Birkenstock har presenterat en stark halvårsrapport, vilket har uppmärksammats av analyssajten Placera. Trots bolagets imponerande historik anses aktien vara för dyr på kort sikt. Placera rekommenderar långsiktiga investerare att avvakta med köp.

  • Birkenstock har ökat omsättningen med 20 procent per år sedan 2013.
  • Aktien handlas till över 30 gånger 2025 års väntade vinst.
  • Private Equity Firman L Catterton planerar att sälja fler aktier.

Ökad omsättning och stark historik

Birkenstock har under de senaste åren visat en imponerande tillväxt med en genomsnittlig ökning av omsättningen med 20 procent per år sedan 2013. Denna kontinuerliga tillväxt har bidragit till bolagets starka halvårsrapport som släpptes i slutet av förra veckan.

Högt värderad aktie

Trots de positiva resultaten varnar Placera för att Birkenstocks aktie är högt värderad på kort sikt. Aktien handlas nu till strax över 30 gånger 2025 års väntade vinst, vilket gör den dyr enligt analyssajten. Dock framhåller Placera att bolagets starka historik och förmåga att leverera resultat gör det intressant för långsiktiga investerare.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rekommendation till investerare

Vi på Börskollen noterar att Placera rekommenderar långsiktiga investerare att avvakta med att köpa aktien tills dess att Private Equity Firman L Catterton säljer fler aktier. Enligt Placera kan detta ge investerare möjlighet att komma in till ett lägre pris. "På kort sikt är bolaget övervärderat, men för långsiktiga investerare är bolaget intressant", skriver Placeras analytiker.

Börskollen om Birkenstock

Birkenstock, ett tyskt företag som startade sin verksamhet 1774, är berömt för sina omtyckta sandaler med öppen tå. Dessa sandaler har en fotbädd av kork som är utformad för att stödja fotens naturliga form.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Birkenstock, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Birkenstock

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Birkenstock

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt