Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Björn

Björn Borg skiner trots svajig konsumtionsmarknad

Trots en ostadig konsumtionsmarknad, presterar sport- och underklädesföretaget Björn Borg starkt, enligt en nyligen publicerad rapport. Trots en stark aktieprestation, anses aktien fortfarande vara undervärderad. Företagets framgång och attraktiva värdering gör det till ett intressant investeringsalternativ.

Björn Borgs aktie handlas för närvarande till en värdering baserat på P/E (pris/vinst) 12 och 10, enligt vinstprognoserna för åren 2024 och 2025 respektive. Trots den starka prestationen framstår aktien som attraktivt prissatt, enligt Placera.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Björn Borgs attraktiva värdering lockar investeringar

"Med en rimlig värdering baserat på realistiska prognoser och med en direktavkastning på 5-6 procent under de kommande åren, är vi av åsikten att Björn Borg är värt att ta en chans på vid nuvarande nivåer", framhåller Placera i sin rapport.

De tror även att företagets framgångar kommer att fortsätta, oavsett om sportklädeslinjen lyfter eller inte.

Om sportkläderna börjar sälja bra kommer aktien självklart att lyfta, men vi tror att kalsongerna kommer fortsätta att göra jobbet och begränsa nedsidan", avslutar Placera.

Om Björn Borg

Björn Borg är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 4733st ägare hos Avanza samt 1091st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Björn Borg är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget är en tillverkare och återförsäljare av kläder, skor, väskor, glasögon och övriga accessoarer, med fokus mot sportsegmentet. Koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning och försäljning sker via konceptbutiker, licensierade återförsäljare. samt via E-handeln. Störst marknad återfinns inom Norden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Björn Borg

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Björn Borg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.