Björn Borg ställer om till egen skoproduktion – kan påverka försäljningen negativt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Björn Borg ställer om till egen skoproduktion – kan påverka försäljningen negativt

Björn

Varumärkesbolaget Björn Borg planerar att fullt ut integrera skoproduktion i sin egen verksamhet, detta i ljuset av licenspartnern Serve & Volley's nyligen inledda företagsrekonstruktion. Björn Borgs beslut kommer att medföra ökad kontroll över design, produktutveckling och distribution, samtidigt som det kan skapa synergier inom andra produktkategorier.

  • Björn Borg tar hem all design, produktutveckling och distribution av skor i egen regi.
  • Beslutet kan möjliggöra ökad kvalitetskontroll, innovation och design, samt skapa synergier med andra produktkategorier.
  • Det finns en risk för negativ påverkan på Björn Borgs försäljnings- och leveransmöjligheter för 2024 års vår- och höstkollektioner.

Enligt företagets pressmeddelande kommer det här beslutet att möjliggöra för Björn Borg att ha större kontroll över kvaliteten på sina produkter, samt möjligheten att innovera och designa på egna villkor. Detta kan även skapa synergier med andra produktkategorier i företagets distribution.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Risk för negativ påverkan

Det finns dock en viss risk för negativ påverkan på Björn Borgs försäljning och leveransmöjligheter för 2024 års vår- och höstkollektioner. Detta på grund av de produkter som redan producerats av Serve & Volley. Det är fortfarande oklart hur stor denna påverkan kan bli, men Björn Borgs nuvarande bedömning är att det maximalt kan röra sig om en negativ påverkan om 5 miljoner kronor på koncernens EBIT 2024.

På Börskollen följer vi utvecklingen och håller er uppdaterade om hur situationen fortskrider och vilken effekt den kommer att ha på Björn Borgs verksamhet.

Börskollen om Björn Borg

Björn Borg är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BORG på Small Cap. Björn Borg verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 6435 st ägare hos Avanza samt 1449 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Björn Borg är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget är en tillverkare och återförsäljare av kläder, skor, väskor, glasögon och övriga accessoarer, med fokus mot sportsegmentet. Koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning och försäljning sker via konceptbutiker, licensierade återförsäljare. samt via E-handeln. Störst marknad återfinns inom Norden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Björn Borg, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Björn Borg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Björn Borg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt