Blankare ökar i IT-återförsäljaren – riskerar störa emissionen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Blankare ökar i IT-återförsäljaren – riskerar störa emissionen

Blankare

Blankarna har satt sina ögon på it-återförsäljaren Dustin, vars korta positioner uppgår till 6 procent. Detta skapar oro i samband med att bolaget är i processen att ta in nytt kapital. Ökningen av blankning ses som ett försök av blankarna att utnyttja eventuella felprissättningar i företagets förestående företrädesemission.

Enligt Dagens Industri är Dustin nu det 22:a mest blankade bolaget. Blankningen har ökat markant på kort tid, vilket ses i samband med företagets företrädesemission på 1,75 miljarder kronor. Genom att blanka aktier tror investerarna på en nedgång i aktiekursen, vilket kan vara en effekt av en eventuell felprissättning.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Företrädesemission och aktieutveckling

Dustin-aktien har stigit med 31 procent sedan månadsskiftet, men har fortfarande en negativ avkastning på -62 procent för helåret. Detta kan möjligtvis förklara varför blankarna har valt att fokusera på företaget. Teckningstiden i företrädesemissionen pågår till den 30 november.

Emissionsvillkoren innebär att för varje befintlig aktie får man rätt att teckna tre nya aktier till kursen 5,15 kronor per aktie. Detta innebär en ökning av antalet aktier i bolaget med 300 procent jämfört med innan nyemissionen. Denna omfattande ökning kan potentiellt locka fler blankare till Dustin.

Om Dustin Group

Dustin Group är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 7240st ägare hos Avanza samt 1677st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Dustin Group är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är en leverantör av IT-produkter och tillhörande tjänster, med störst inriktning mot hård- och mjukvara. Störst verksamhet innehas inom den nordiska marknaden, där kunderna består av både företagskunder samt privata aktörer. Bolaget etablerades ursprungligen 1984 och har sitt huvudkontor i Nacka Strand.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dustin Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Dustin Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt