Teckna i mjukvarubolaget Vopy – Positionerade för att bli en ledande aktör på en snabbväxande global marknad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Teckna i mjukvarubolaget Vopy – Positionerade för att bli en ledande aktör på en snabbväxande global marknad

Teckna

Svenska mjukvaruföretaget Vopy siktar på att bli en världsledande aktör på en snabbväxande global marknad. Nu står man redo att skala upp sin verksamhet och genomför i samband med detta en nyemission om ca 25 MSEK.

Vopy är ett globalt mjukvaruföretag som levererar embedded finance i en SaaS-modell med betydande skalfördelar. Bolagets lösningar innebär att i princip vilket företag som helst kan erbjuda finansiella tjänster till sina kunder under sitt eget varumärke – något som särskilt passar företag med stora återkommande kundvolymer.

“Vi är positionerade för att bli en ledande aktör på en snabbväxande global marknad. Nu genomför vi en emission för att kunna finansiera nästa steg”, säger Sven Hattenhauer, arbetande styrelseordförande i Vopy.

Framtiden är bäddad – Inbäddad

Mjukvaruföretaget Vopy bygger och erbjuder lösningar inom embedded finance till sina kunder. Dessa kan i sin tur – under eget namn – erbjuda sina kunder finansiella tjänster utan att behöva investera i varken kunskap eller personal.

Embedded finance är ett affärsområde som växer oerhört fort. I korthet innebär verksamheten att man tillhandahåller programvara som, i kombination med regulatoriska tjänster, kan göra det möjligt för de flesta företag att komplettera sitt utbud med finansiella tjänster som till exempel bankkonton, betalkort, digitala betalningar och lån.

"Våra kunder behöver själva inte hantera de regulatoriska frågor som uppstår utan dessa hanteras av oss i samarbete med våra bankpartners. I princip kan de komma igång väldigt snabbt, till låg kostnad och utan att förändra sin kärnverksamhet”, fortsätter Sven.

Stor tillväxtpotential på den internationella marknaden

Embedded finance inom B2B2C som Vopy har utvecklat tillsammans med sina bankpartners har, enligt Sven Hattenhauer, en enorm potential på den internationella marknaden och flera globala aktörer visar intresse.

Det intresse vi har sett indikerar att det kan bli en mycket snabb tillväxt när vi väl har kommit ur startblocken. Vi har hanterat en stor mängd hinder på vår väg hit men nu är vi redo att leverera och våra kunder är redo att köra igång. Därför gör vi nu en emission om maximalt  25,35 MSEK riktad till allmänheten”, avslutar Sven.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: tom. 15 november
  • Teckningsvillkor: Varje Unit innehåller 40 aktier och 25 vederlagsfria teckningsoptioner. Priset för 1 Unit är 30 SEK (teckningskurs per aktie är 0,75 SEK).
  • Minsta teckningspost: 500 Units á 30 SEK, totalt 15 000 SEK
  • Värdering pre-money: 151 MSEK
  • Emissionsvolym: 25,35 MSEK
Läs mer och teckna i VopyFinansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt