Blir detta världens första AI-president?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Blir detta världens första AI-president?

Blir

Gamingföretaget Mindark har aviserat att de är i processen att skapa världens första AI-president. Denna AI kommer att styra över deras metaverse, Entropia Universe. Syftet är att undersöka hur artificiell intelligens kan bidra till att styra framtida virtuella världar och skapa en mer optimiserad spelupplevelse.

  • Mindark utvecklar en AI-president för att styra över sitt metaverse, Entropia Universe.
  • AI:n kommer att använda avancerade algoritmer och interaktiva metoder för att optimera spelupplevelsen och upprätthålla balansen i spelets ekonomi.
  • Grundaren Jan Welter är entusiastisk över projektet och ser stora möjligheter för AI-styrning i framtiden.

Företaget förklarar att när AI-presidenten är fullt utvecklad, kommer den att ha en djup förståelse för data från Entropia Universe och för komplexa system. Genom att analysera stora mängder data, använda avancerade algoritmer och interagera direkt med spelare, kommer AI-presidenten att optimera spelupplevelsen och samtidigt upprätthålla balansen i både det virtuella universums ekonomi och sociala relationer.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

AI:s framtid inom spelvärlden

Jan Welter, grundaren till Mindark, är mycket entusiastisk över projektet. Han ser stor potential i att AI kan utveckla en ledningsförmåga baserad på en kunskapsbas som få politiker kan drömma om, kombinerat med superintelligens.

I vår på Börskollen tror vi att detta projekt från Mindark kan ge oss en inblick i hur artificiell intelligens kan komma att användas i framtida spelvärldar och kanske till och med i styrningen av vår verkliga värld.

Börskollen om MindArk

MindArk är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MNDRK på Spotlight. MindArk verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 558 st ägare hos Avanza samt 82 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

MindArk PE är ett IT-bolag inriktade mot spelsektorn. Bolaget har för närvarande utvecklat en produktportfölj med spel inom MMORPG (massively multiplayer online role-playing game). Bolaget utevecklar och driver främst datorspelet Entropia Universe. Störst verksamhet återfinns inom Sverige. Bolaget grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MindArk, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MindArk

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien MindArk

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt