Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"En kommentar om SBB"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "En kommentar om SBB" av Aktiekemisten intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Sparaklokt, Frida Bratt eller The Dividend Story med flera.

1. En kommentar om SBB

67,72 kr. Så mycket stod SBB B i 15 november 2021. 12,91 kr är kursen i...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

2. Köp fastighetsaktier! Castellum på botten!

När jag lyssnade på andra så lät det som att finanskrisen 2007-2009 var hemsk. Det började precis som vi upplever just nu. Folk kunde låna pengar billigt, även med låga inkomster, huspriserna steg och så vidare. Sedan steg styrräntan kraftigt, huspriser föll, räntan på bolån var dyr och många hade i...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

3. 50st Utdelningsaktier

Läget med Utdelningsaktier just nu  Listan med  utdelningsaktierna 2022 som jag gjort i google sheet är öppen för alla och direktavkastningen ses live där kurserna hämtas automatiskt via Google Finance. Listan fylls på med nya aktier allt eftersom.   Vad är Utdelning? Om du äger aktier i ett bolag ä...

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

4. Köper aktier

Köper aktier i Castellum.

Ett inlägg från Aktiebloggen som du tar del av här.

Efter räntehöjningen: Så hög blir din kostnad nu

5. Efter räntehöjningen: Så hög blir din kostnad nu

Riksbanken slog till med en räntehöjning på 100 punkter. Men det slutar inte där. Räkna med nästintill dubblad räntekostnad vid årets slut jämfört med idag. Riksbanken drämde på tisdagen till med en rejäl räntechock. Att det skulle bli en stor höjning visste vi, stalltipset var 75 punkter. Att man n...

Ett inlägg från Frida Bratt som du tar del av här.

6. Bästa investmentbolaget att handla i september?

Om jag fick resa tillbaka till 2016 då jag började investera så hade jag givit mig själv rådet att investera i 5 stabila investmentbolag som en grund. Här skulle jag tryggt kunna placera pengar månad för månad samtidigt som jag lärde mig mer och banade väg för någon form av strategi.

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

7. Veckans aktieköp: v.38

Det har ånyo varit en stökig vecka på börsen. Vart börsen tar vägen i närtid har jag ingen aning om. Istället försöker jag fokusera på att köpa aktier i bolag jag långsiktigt finner attraktivt värderade. I veckan har nedanstående aktieköp genomförts.  CASTELLUM: Fastighetsbolaget Castellum har ambit...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

8. Så skyddar du din ekonomi efter räntehöjningen

I dag höjde Riksbanken sin styrränta med 100 punkter. Det innebär att vi nu har en ny ränta på 1,75%. Här är sex tips för din plånbok i det nya ränteläget.

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

9. Framtida långsiktig avkastning vid en högre ränta

Få har missat att vi kommer få ett klart högre ränteläge framöver och Riksbanken gjorde en rekordhöjning av styrräntan idag till 1,75 %. Aktier, obligationer och bostäder har tappat i värde, kapital har blivit dyrare, startups har svårare att få investeringar och värdet på förhoppningsbolag har kras...

Ett inlägg från Investerarfysikern som du tar del av här.

10. Högre ränta

Jag tror inte jag kommer med några "Breaking News" till er läsare när jag säger att riksbanken höjde styrräntan med 1 procentenhet igår. För vår del innebär det att vårt bolån numera kommer kosta 2,44%. Det var inte länge sedan vi betalade under 1% ränta på bolånet, så det är en markant uppgång på l...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt