Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Jag köper aktier"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Jag köper aktier" av Aktiebloggen intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Miljonär innan 30, Hernhag eller Sparaklokt med flera.

1. Jag köper aktier

Jag köper aktier. Köper aktier.

Ett inlägg från Aktiebloggen som du tar del av här.

2. 3st billiga högutdelare

Nu när börsen är sur är det ofta läge att fylla på med mer aktier. Och jag lever som jag lär, det är nu man kan hitta guldkorn till riktigt låga värderingar. Men ännu viktigare, riktigt fina utdelningar i många bolag. Jag tänkte nämna 3st högutdelare som kommit ner rejält och har en extremt fin utde...

Ett inlägg från Valient som du tar del av här.

3. Återinvesterade utdelningar

Som säkert ingen missat har börsen haft det lite kämpigt hittills i år. Vår portfölj är ner 12% vilket får anses ok med tanke på att storbolagsindex i Stockholm är ner runt 17% och bredare index i Stockholm ner ytterligare lite. En rätt stor andel globalfonder och tillväxtmarknadsfonder som bara tap...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

4. Sälja före budet går igenom

Du äger aktier i ett bolag. Helt plötsligt kommer ett annat bolag och lägger ett fett bud på det bolag du äger med syfte att köpa upp hela baletten. Kursen stiger rejält på detta, men vad bör du som aktieägare göra? OBS!

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

Budet på Swedish Match

5. Budet på Swedish Match

Snusbolaget Swedish Match bekräftar att de förhandlar med Philip Morris International om uppköpsbud på bolaget. Därför blev det kursrally och jag sålde trefjärdedelar av mina Swedish Match-aktier idag på förmiddagen den 10 maj.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

6. Nato-medlemskap – påverkar det dina investeringar?

Frågan om eventuellt svenskt Nato-medlemskap är brännhet. På måndagen meddelade Socialdemokraterna att de lämnar besked om vilken ställning de tar i frågan den 15 maj. Men hur skulle ett svenskt Nato-medlemskap – eller ett nej till detsamma – påverka dina investeringar? Frågan om Nato är förstås väl...

Ett inlägg från Frida Bratt som du tar del av här.

7. Min utdelningslista - Johnson&Johnson, Fortis

De flesta års utdelande bolag har nu betalat ut sina utdelningar till oss aktieägare. Trots det har jag en ganska så lång utdelningslista med kvartalsutdelare. Har däremot inget pling på telefonen när utdelningen sätts in som de flesta på Finanstwitter verkar ha. JNJ, Fortis och en del preferensakti...

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

8. Köpa bostad nu eller vänta? Så kan du tänka

Hur ska man tänka om bostadsmarknaden just nu när räntorna stiger? Är det läge att vänta med att köpa lägenhet eller hus (om man kan)? Här går vi igenom hur man kan tänka.

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

9. Bear market rally nästa?

Missförstå mig inte, jag är fortfarande negativ till börsen och tror på lägre nivåer i år. Men just nu är oddsen goda för ett stundande bear market rally. Nedgången nu i april-maj påminner rent tekniskt väldigt mycket om den i …

Ett inlägg från Kortsikt som du tar del av här.

10. Back in Balder

Back in Balder

Ett inlägg från Spartacus som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt