Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Månadsutdelaren faller med 17%"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Månadsutdelaren faller med 17%" av Kronan till Miljonen intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Miljonär innan 30, The Dividend Story eller Avanzabloggen med flera.

1. Månadsutdelaren faller med 17%

Igår gick en nyhet ut kring en av mina månadsutdelare, varpå aktien direkt tappade 17%. Det gjorde att jag ville ta mig en närmare titt på vad som egentligen pågår.

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

2. Tele2 går mycket nedåt idag

För Aktiekemisten är Tele2 ett sådant bolag som tuffar på i ur och skur. En verksamhet...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

3. Årets aktieköp är klara

Då var årets sista utdelning inne på kontot och därmed också årets sista aktieköp genomfört för min del. Portföljen som är uppdaterad med aktuellt antal aktier hittar ni här. Jag gillar när det är jämna och fina siffror i portföljen, inte minst inför en print screen i samband med årsskiftet och där ...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

4. Du kan påverka aktiekurs

Akelius knappt påverkade Castellums aktiekurs när han köpte 40 miljoner aktier från Castellums VD för 115 kr per aktie. Han betalade 4,6 miljarder kronor. Det roliga är att Castellums VD köpt på sig många aktier under sommaren för 175 kr styck för att sedan 2 månader sedan sälja till 115 kr. Låter s...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

En halv miljon i utdelningar – sen då?

5. En halv miljon i utdelningar – sen då?

Att läsa på om bolag, att vända och vrida på siffror i Excel, att fundera på portföljsammansättningen etc – det är saker jag finner mycket spännande och underhållande.  Som jag nyligen skrev är förhoppningen att 2023 ska bli första gången någonsin som mina utdelningar överstiger en halv miljon krono...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

6. Intrum planar ut skuldkurvan till hög ränta

Det är för mig uppenbart att Intrum fokuserar mer mot lånens löptider och förfallostruktur än på räntorna. I alla fall i enstaka fall. Målet är med andra ord att plana ut kurvan med obligationslån som förfaller.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

7. Så analyserar du investmentbolag – privatekonomens bästa tips

Varför är just dessa aktier så populära? Och hur värderar man ett investmentbolag? Låt mig guida er igenom denna one size fits all-kategori!

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

8. Var är vi i börscykeln inför 2023?

Vi börjar närma oss slutet för börsåret 2022 vilket varit ett riktigt jobbigt börsår för många. Som mest var Stockholmsbörsen ner med över -30 %, svenska småbolag med -40 % och tech-, tillväxt- och fastighetsbolag varit ner ännu mer än så. Nu har börsen återhämtat sig en del och det är intressant at...

Ett inlägg från Investerarfysikern som du tar del av här.

9. Portföljens förvaltningskostnad nere på 0,45%

Varje månad räknar jag ut min förvaltningskostnad för att se hur jag ligger till. Bara att göra beräkningen hjälper mig att hålla nere antalet köp/sälj transaktioner och jag blir mer medveten om det. Innan gjorde jag allt för många transaktioner som egentligen inte gav mig mervärde. Nu när jag räkna...

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

10. Måånga innehav..

Som jag skrev i inlägget så tror jag eller åtminstone vill tro för det mesta mera på utdelningsaktier och har därmed börjat kika på att flytta över allt till Nordnet och skapa en helt ny utdelningsportfölj där vikten kommer vara på nordamerikanska bolag. Som det känns nu så kommer jag nog anamma teo...

Ett inlägg från Leva drömmen som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt