Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Så gör du för att leva på aktieutdelningar"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Så gör du för att leva på aktieutdelningar" av Avanzabloggen intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Aktiekemisten, Miljonär innan 30 eller Ara Mustafa med flera.

1. Så gör du för att leva på aktieutdelningar

Att kunna leva på passiva inkomster är något många drömmer om. Kanske är det därför intresset för utdelningsinvesteringar stigit markant senaste åren. Men är det möjligt att bli ekonomiskt oberoende på börsen och hur mycket kapital behöver man i så fall?

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

2. Undvik dessa Large Cap bolag

Bara ni vet så är det min åsikt efter att ha följt börsen i 5 år och min tro på framtiden i dessa bolag. Ibland har jag starka åsikter, men ni får självklart själva fundera över era innehav, vad ni äger, varför ni äger och om det finns något bättre än det ni redan har. Vissa aktier kan man verkligen...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

3. Samhällsbyggnadsbolaget och Neobo

Det har sedan ett tag tillbaka varit klart att ett del av fastighetsbeståndet i SBB ska...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

4. Fastighetsbolagens utdelning 2023

Det har varit rätt stiltje sedan Castellum pausade sin utdelning för kommande år. Jag känner dock att tråkiga utdelningsnyheter ligger och vilar i vassen. För investerare som söker utdelning kan man med lätthet hitta andra jaktmarker och här är vad fastighetsbolagen väntas dela ut 2023.

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

"FIRE-folket"

5. "FIRE-folket"

I veckan hade jag en diskussion med en kompis om hur många som egentligen sparar ihop 4-10 miljoner via vanligt lönearbete och slutar jobba i åldern 35-45, det som numera brukar kallas FIRE. Ingen av oss hade så klart någon riktig aning om hur många personer det kan röra sig om, men jag börjar misst...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

6. Här är spararnas favoriter 2022

Utdelningsaktier, råvaror, globalfonder och USA. De har varit spararnas recept för att ta sig igenom det dystra 2022 helskinnade. Här är spararnas favoriter under börsåret. Aktier Investor och SBB har turats om att månad efter månad under året vara den mest nettoköpta aktien. Många sparare har trots...

Ett inlägg från Frida Bratt som du tar del av här.

7. Folkaktien toksågas – John Skogman, Börspodden – Sparpodden 476

Dagens gäst är John Skogman, en trader som kanske är mest känd som ena halvan av den mycket populära Börspodden. John håller inte igen med sin kritik mot bl.a regeringen, fondbolagen som blivit för stora, och Stefan Ingves. Han berättar även om vilka aktier han håller koll på just nu, men vilken är ...

Ett inlägg från Ara Mustafa som du tar del av här.

8. Bästa tipsen för att nå dina mål

På instagram blev jag nyligen intervjuad av Mindsetgurun om bland annat mina bästa tips för hur du som läsare ska nå dina mål. Här kommer mitt svar som jag också utvecklat något från intervjun, som du kan läsa här om du har instagram-appen.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

9. Grundpelare nr 1: Låg Belåning

Mitt motto med sparande och investering grundar sig på 4 pelare. "Låg Belåning, Låg Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering i utdelande bolag med låga courtage avgifter. Följer jag det här, kommer jag nå mitt utdelningsmål mycket snabbare och kunna styra min egna tid såsom jag vill ha det. Tror att...

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

10. Extraamortering på bolånet

För hushåll med stora rörliga bolån har de månatliga kostnaderna stigit ganska drastiskt under året till följd av Riksbankens räntehöjningar.  Även om det upplevs som att räntorna stigit kraftigt är räntorna ur ett historiskt perspektiv fortfarande inte på några särskilt höga nivåer. Många yngre (in...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt