Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Så hög räntekostnad har du vid årets slut"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Så hög räntekostnad har du vid årets slut" av Frida Bratt intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Aktiebloggen, Valient eller Sparaklokt med flera.

1. Så hög räntekostnad har du vid årets slut

Riksbanken har höjt räntan kraftigt, och lär så göra även vid nästa räntemöte i september. Det skapar stor oro bland högbelånade svenskar. Så här påverkar räntehöjningarna ditt bolån. Räkna med att bankerna följer efter med sina bolåneräntor när Stefan Ingves trycker på räntehöjningsknappen. De bund...

Ett inlägg från Frida Bratt som du tar del av här.

2. SBB – vad är det egentligen som stämmer?

Stormen runt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har varit total de senaste månaderna. Olika analysfirmor (främst Viceroy och CFRA) släpper blankarrapporter på löpande band med påståenden som SBB tydligt motsätter sig. Det är förhållandevis tidskrävande att bilda sig en övergripande uppfattning k...

Ett inlägg från Billie Billion som du tar del av här.

3. Köper aktier

Idag köper jag aktier.

Ett inlägg från Aktiebloggen som du tar del av här.

4. Överskatta inte återköp

Idag gick H&M ut med att de påbörjar det återköp som det togs beslut om på årsstämman där aktier för 3 miljarder ska köpas för att sedan makuleras. Jag såg att många var väldigt positiva till det, medan jag själv la större vikt vid att resultatet i dagens kvartalsrapport var oväntat bra. Återköp av ...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

Utdelningar Juni samt en ny stabil utdelare

5. Utdelningar Juni samt en ny stabil utdelare

Tjenare. Full upp på alla fronter så hinner inte med något längre inlägg denna månad. Börsen  och portföljen går svagt, denna månad har jag tappat mer än vanligt då  framförallt fastighetsbolagen fått en en rejäl känga. Men inget ändras, jag återinvesterar mina utdelningar och kan köpa fina bolag bi...

Ett inlägg från Valient som du tar del av här.

6. Riskerna med svenska fastighetsaktier del 3 – Preferensaktier bättre än d-aktier

I kristider skiljs agnarna från vetet och riskhanteringen blir viktigare än någonsin. I det sammanhanget vet vi att preferensaktier är bättre än d-aktier av flera anledningar. Utöver det vet vi ännu inte mycket om hur fastighetsoron ska sluta.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

7. Riksbanken höjer styrräntan till 0,75%. Bunden eller rörlig ränta?

Bunden eller Rörlig ränta  För 1,5 år sen valde jag att binda bolånet under 4 år för 0,99% ränta vilket visar nu att det var ett bra beslut. Idag hade riksbanken sitt kvartalsmöte och  höjde styrräntan med 0,5 procentenheter till 0,75%.  Det här kommer så klart att resultera i att främst rörliga rän...

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

8. Corem D till 10% direktavkastning

Börsen faller åter fritt och som vanligt är det bolag känsliga mot högre ränta som tar mest stryk. Dit hör då fastighetsbolag med större lån än många andra bolag. Idag kan du handla Corem D till nästan 10% direktavkastning. Är det ens hållbart?

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

9. Investera 10 000 kronor på börsen – så gör du

Hur sätter man ihop en bra aktie- eller fondportfölj? Och går det att få ihop en bra portfölj med 10 000 kr? Här får du koll på börsen tillsammans med vår sparekonom Nicklas Andersson.

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

10. Måndagens köp v.26 2022

En varm måndag bjuder på aktieköp. Det bolag som har lägst vikt i portföljen jämfört med önskad nivå har fyllts på. K2A Knaust & Andersson Pref 8,5 % direktavkastning på denna preferensaktie tycker jag är bra. K2A meddelade för några dagar sedan att man skjuter på byggstarten för många projekt på gr...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt