Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"SBB avknoppning Neobo – det du som ägare bör veta"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "SBB avknoppning Neobo – det du som ägare bör veta" av Kronan till Miljonen intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Två Månadslöner, The Dividend Story eller Snåljåpen med flera.

1. SBB avknoppning Neobo – det du som ägare bör veta

Nu på fredag, 10 februari, så inleds handeln för SBBs avknoppning Neobo. Som ägare av SBB kan det vara svårt att veta hur du ska göra. Bör du sälja dina nya aktier i Neobo, eller ska du behålla dem? Finns det en tanke i att äga både SBB och Neobo? Vad blir utdelningen i Neobo?

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

2. Hur blir man ekonomiskt oberoende?

Senaste månaderna har man fått höra mer och mer om ChatGPT. Ett verktyg som kan generera...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

3. Securitas rasar på börsen 😲

Securitas visade sin rapport igår för fjärde kvartalet och den var helt okej, både enligt mina och analytikernas förväntningar. Helåret 2022 avslutades med 24% högre försäljning och 29% högre vinst. Vinst per aktie blev 9,20 kronor. Föreslagen utdelning är i uppdelad vid två tillfällen på totalt 3,4...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

4. Utdelningsportföljen 2023: Januari

Utdelningsportföljen 2023: Januari

Ett inlägg från Aktiebloggen som du tar del av här.

Handelsbanken: Utdelningshöjning med 60%

5. Handelsbanken: Utdelningshöjning med 60%

Igår publicerade den svenska storbanken Handelsbanken sin rapport för Q4 2022. Inget av det som skrivs i detta blogginlägg ska ses som någon form av rekommendation, gör alltid din egen analys. Jag äger aktier i Handelsbanken. Intäktsutveckling Q4 2022 vs. Q4 2021 Räntenetto: +37%Provisionsnetto: -14...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

6. Aktiepappa reagerar på John Skogman

Aktiepappa reagerar på John Skogman Idag läste jag John Skogmans krönika i Affärsvärlden angående att spara till sina barn och som den förälder (pappa) jag är så känner jag ett ansvar att svara upp kring de påståenden som John Skogman levererar. I vanlig ordning levererar finsanssveriges citatmaskin

Ett inlägg från Aktiepappa som du tar del av här.

7. Ska man spara till sina barn?

Idag publicerades en krönika av Börspoddens John Skogman i Affärsvärlden. Krönikan handlade om att vi minsann måste sluta spara till våra barn. Anledningarna är flera och poängerna är bra, men jag tänker ändå att jag vill resonera lite kring detta. John lyfter fram att han minsann inte fick några pe...

Ett inlägg från Snåljåpen som du tar del av här.

8. Så investerar du i en lågkonjuktur med höga räntor – Stockholm Life

Stockholm Life har intervjuat mig om hur vi ska investera och spara i tider med höga räntor och lågkonjunktur.  Vanliga sparkonton med insättningsgaranti börjar få räntor nu och detta är det enklaste och tryggaste spartipset på ett års sikt.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

9. Checklista - Utdelningshistorik

Checklista - Utdelningshistorik

Ett inlägg från Spartacus som du tar del av här.

10. Inget annat än Björnrally

Varit på resande fot, och sen åkte man på en riktigt feber vid hemkomst. Man cold när den är som sämst! Sedan oktober har vi haft ett björnrally som jag helt felaktigt trodde var slut i början på december. Men styrkan i januari visade att rally lever. Är det ett rally som kommer övergå till … …

Ett inlägg från Kortsikt som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.