Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Varför är Castellum bästa fastighetsaktie?"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Varför är Castellum bästa fastighetsaktie?" av Två Månadslöner intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Kronan till Miljonen, Frida Bratt eller The Dividend Story med flera.

1. Varför är Castellum bästa fastighetsaktie?

Det finns extremt mycket som talar för Castellum just nu. Jag ser bara positiva saker och idag ska jag försöka gå igenom så många som möjligt av dom. Som ni sett här på bloggen och på twitter så har jag köpt massor av aktier i Castellum. Ju mer det går ner ju gladare blir jag. En konstig känsla, man...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

2. Frågelåda i börskaosets september 2022

Börsoron gör att aktiefrågorna haglar. Här är mina svar på några av de som kommit via mejl och sociala medier.  När det gäller H&M och SBB hänvisar jag till min krönika här hos Privata Affärer.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

3. 11 stycken med +8% direktavkastning. Rösta

I det här läget, när fler och fler uttrycker att de tvekar på aktiemarknaden och sparar cash i plånboken, så är det extra viktigt att du håller kvar i din initiala tro. Men visst, det börjar kännas nu. Här skulle jag vilja ställa en fråga till dig som läsare av bloggen.

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

4. Så får du en högre tjänstepension – 3 enkla tips

Varför är tjänstepensionen så viktig? Hur stor del av din framtida lön kommer därifrån och vad kan man göra för att få ut det mesta av den? Här delar vi våra bästa tips!

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

Fortsätt investera när allt faller

5. Fortsätt investera när allt faller

Var gömmer man sig? Den frågan får jag ofta nu när vi befinner oss i ett slags privatekonomiskt mörker, och därtill fall på börsen. Svaret är att du inte behöver gömma dig – om du är beredd på att det kan fortsätta göra ont ännu lite till. Ja, jag tycker att man ska hålla i […]

Ett inlägg från Frida Bratt som du tar del av här.

6. Måndagens köp v.39 2022

Måndag igen. Börsen går som en berg- och dalbana, men Aktiekemistens portfölj störtdyker. Anledningen är Intrums...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

7. Veckans aktieköp: v.39

Det är fortsatt stökigt på börsen. I vanlig ordning har jag ingen aning om hur börsen kommer att utvecklas i närtid. Oavsett om det är turbulens eller inte så försöker jag att hålla mig till min strategi.  När det gäller aktieinvesteringar har jag noterat att jag ganska ofta går motvals. Något som v...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

8. Så tänker jag med mitt bolån 0,99% fast ränta

I veckan höjde Sveriges Riksbank styrräntan till med 1 procentenhet till till 1,75 procent, som påverkar många bolånetagar i Sverige. Nedan text från Riksbanken och hur jag tänker agera framöver."Inflationen är för hög. Den urholkar hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushål...

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

9. Hur kallt kan man ha inne?

I vintras stängde jag av ett par rum i mitt hus. Jag stängde alltså dörrarna och hade ingen värmekälla i dem. Jag hade termometrar och såg till att det inte blev för kallt. I ett av rummen hade jag mitt samlade förråd av färg och annat som inte fick frysa, men jag försökte ändå hålla dem över sju pl...

Ett inlägg från Micke Larsson som du tar del av här.

10. VIX, skrämselindex.

VIX, skrämselindex..

Ett inlägg från MyAdvice som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt