Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Veckans aktieköp: v.37"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Veckans aktieköp: v.37" av The Dividend Story intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Ibland gör man rätt, Miljonär innan 30 eller Farbror Fri med flera.

1. Veckans aktieköp: v.37

Vinstvarningssäsongen är inledd efter att ett gäng vinstvarningar har trillat in i veckan. Det är dock fortfarande några veckor kvar av kvartalet så det kommer nog hända en hel del ytterligare innan Q3-siffrorna ska presenteras för marknaden. Under veckan har följande 3 aktieköp genomförts.  CASTELL...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

2. 20 år av ideologisk högermajoritet i Sverige

Valet 2022 är preliminärt avgjort och vi står nu inför fyra år som kommer att förlänga sviten till 20 år av ideologisk högermajoritet i Sverige. Övertaget för mitten/högersidan (den icke-socialistiska) är dessutom större än vad som vanligtvis framkommer.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

3. Hemförsäkring trasig tvättmaskin

Hemförsäkring trasig tvättmaskin Hemförsäkring trasig tvättmaskin.  När jag gjorde om vår tvättstuga 2018/2019 havererade vår tidigare tvättmaskin. Den hade jag köpt på blocket för några hundralappar och den gav oss ett eller ett par års felfri tvättid. Men när den gav upp för tre år sedan (nästan p...

Ett inlägg från Ibland gör man rätt som du tar del av här.

4. Att bygga en fondportfölj.

Att bygga en fondportfölj..

Ett inlägg från MyAdvice som du tar del av här.

Nära nytt månadssparande

5. Nära nytt månadssparande

Med undantag för några enstaka köp de senaste åren, främst i samband med våren 2020, så har vi inte haft något nysparande på rätt länge nu. Vi har däremot hela tiden återinvesterat alla utdelningar och klarat våra löpande kostnader utan att ta från vårt kapital. I grova drag har det sett ut så att v...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

6. Svolder Bokslutsrapport 2021/2022

Svolder Bokslutsrapport 2021/2022

Ett inlägg från Spartacus som du tar del av här.

7. Allt är möjligt – men inte samtidigt!

Något som all mer har klarnat för oss de senaste åren är hur mycket av det vi vill göra som vi kan åstadkomma om vi gör det enkelt och inte försöker göra allt på samma gång. Vi inser allt mer att vi behöver prioritera en sak åt gången både i det korta perspektivet och i…

Ett inlägg från Farbror Fri som du tar del av här.

8. Serverproblem

Halloj allihopa!Jag lever men bloggen har haft serverproblem och legat nere ett tag. Nu är detta löst och tanken är att komma ut med några inlägg under veckan. Hoppas allt är bra med er!Hur har...

Ett inlägg från Pappa betalar som du tar del av här.

9. Nasdaq rakt ner efter test av viktiga 12900

Nasdaq rakt ner efter test av viktiga 12900.

Ett inlägg från Mikrit Trading som du tar del av här.

10. Internationell Ikeaprofil tar plats i styrelseutbildningen

Alexander von Ziepel är en smålänning med mycket retail i ryggsäcken. Han har arbetat på allt från ICA, ÖoB, Lidl  – samt har varit tjugo år inom IKEA.  Text: Nina Jansdotter Hos IKEA gjorde Alexander allt från kassajobb till att vara försäljningschef, sales responsible globalt för hemtextil och han...

Ett inlägg från Nyfikna Investerare som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt