Bolaget kan nå sina mål snabbare än väntat tror Affärsvärlden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bolaget kan nå sina mål snabbare än väntat tror Affärsvärlden

Bolaget

Det svenska företaget AAK, som tillverkar växtbaserade specialingredienser, har höga förväntningar på fortsatt framgång. Bolaget ligger så pass bra till att det kan nå sitt ambitiösa 2030-mål - att fördubbla rörelseresultatet per kilo - redan under 2023, rapporterar Affärsvärlden.

  • AAK kan vara på väg att uppfylla sitt mål att fördubbla rörelseresultatet per kilo redan tre år i förväg.
  • Affärsvärlden ser en potentiell ökning med 16 procent i aktien inom ett par år.
  • Trots framgångarna är Affärsvärlden neutrala till AAK på grund av osäkerhet kring framtida lönsamhet.

Potentiell aktieökning men osäker lönsamhet

Trots de positiva framgångarna för AAK är Affärsvärlden försiktiga i sin bedömning. De ser en potential på 16 procent i aktien på ett par års sikt. Dock lockar det inte till köp med tanke på den begränsade vinsttillväxten nästa år.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral inställning till AAK

Affärsvärlden uttrycker en neutral inställning till AAK. Detta beror på att de inte ser någon säkerhetsmarginal ifall den nuvarande höga lönsamheten inte skulle bestå. Trots bolagets framgångar råder det alltså en osäkerhet kring dess framtida lönsamhet.

Om AAK

AAK är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 9937st ägare hos Avanza samt 2596st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

AAK är en producent av vegetabiliska oljor och fetter. Produkterna används som ersättning för mjölkfett och kakaosmör, som ingredienser i chokladfyllningar och konfektyrprodukter, samt inom kosmetika. Den globala verksamheten drivs via flertalet affärsområden med vardera inriktning och en del av projekten drivs även via kundgemensam utveckling. Störst närvaro återfinns inom Nordamerika och Europa. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AAK

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AAK

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.