AAK (AAK) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

AAK aktie

AAK  

AAK är en producent av vegetabiliska oljor och fetter. Produkterna används som ersättning för mjölkfett och kakaosmör, som ingredienser i chokladfyllningar och konfektyrprodukter, samt inom kosmetika. Den globala verksamheten drivs via flertalet affärsområden med vardera inriktning och en del av projekten drivs även via kundgemensam utveckling. Störst närvaro återfinns inom Nordamerika och Europa. Huvudkontoret ligger i Malmö.

AAK tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Livsmedel. Bolaget har ett börsvärde på 48 080 MSEK, en omsättning på 29 128 MSEK och med ett resultat på 1 580 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien AAK

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper AAK (AAK) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

AAK aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern AAK. Aktien har ett P/E-tal på 30.4 och P/S-tal på 1.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

AAK utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

AAK senaste utdelning är 2.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

AAK Avanza – se aktiekurs idag

Se AAK senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter AAK – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien AAK.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i AAK.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om AAK

AAK

TickerAAK
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorDagligvaror
BranschLivsmedel
Börsvärde48 080 MSEK
Omsättning29 128 MSEK
Vinst1 580 MSEK
P/E30.4
P/S1.7
Utdelning2.3 SEK
Direktavkastning1.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien AAK

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om AAK? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter