Boliden: Ett köpläge efter kvartalsrapporten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Boliden: Ett köpläge efter kvartalsrapporten

Boliden:

Enligt Dagens Industri är det dags att köpa aktien efter den senaste kursdippen till följd av bolagets första kvartalsrapport. Tidningen förutspår att Boliden kommer att prestera starkt under nästa kvartal, vilket gör det till ett attraktivt tillfälle att investera.

  • Dagens Industri råder investerare att köpa Boliden-aktien efter bolagets första kvartalsrapport.
  • Tidningen förutspår en stark uppgång för Boliden under det kommande kvartalet.
  • Boliden förväntas bli en av vinnarna på storbolagslistan i år.

Enligt Dagens Industri är det nu läge att investera i Boliden-aktien. Trots en svag början på 2024 har aktien visat en stark återhämtning sedan slutet av februari. Dagens kursdipp, som är en konsekvens av en sämre rapport än väntat, ses av tidningen som ett attraktivt köpläge.

Starkt andra kvartal förväntas

Allt pekar på att Boliden kommer att ha ett starkt andra kvartal, något som marknaden redan har förstått, enligt Dagens Industri. Vi på Börskollen håller med om att Boliden-aktien kan vara ett intressant alternativ för investerare.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Boliden bland årets vinnare

Dagens Industri står fast vid sin tidigare prognos att Boliden kommer att vara en av vinnarna på storbolagslistan i år. Med detta i åtanke rekommenderar tidningen investerare att dra nytta av dagens kursdipp och investera i Boliden-aktien.

Börskollen om Boliden

Boliden är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BOL på Large Cap. Boliden verkar inom sektorn Material och aktien har 54576 st ägare hos Avanza samt 14437 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Boliden är verksamma inom metallindustrin. Bolaget arbetar idag med prospektering, exploatering samt vidare distribution av ädelmetaller. Råvarorna består huvudsakligen av bly, zink, koppar och nickel. Övriga produkter som tillverkas inkluderar kopparsulfat, selen samt järnsand. Kunderna återfinns inom ett flertal sektorer, med störst inriktning mot bygg- och fordonsindustrin. Verksamheten drivs via flertalet dotterbolag runtom den europeiska marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Boliden, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boliden

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boliden

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt