Boliden (BOL) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Boliden aktie

BOL  

Boliden är verksamma inom metallindustrin. Bolaget arbetar idag med prospektering, exploatering samt vidare distribution av ädelmetaller. Råvarorna består huvudsakligen av bly, zink, koppar och nickel. Övriga produkter som tillverkas inkluderar kopparsulfat, selen samt järnsand. Kunderna återfinns inom ett flertal sektorer, med störst inriktning mot bygg- och fordonsindustrin. Verksamheten drivs via flertalet dotterbolag runtom den europeiska marknaden.

Boliden tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Industrimetaller. Bolaget har ett börsvärde på 87 496 MSEK, en omsättning på 50 099 MSEK och med ett resultat på 7 909 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Boliden

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Boliden (BOL) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Boliden aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern BOL. Aktien har ett P/E-tal på 11.1 och P/S-tal på 1.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Boliden utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Boliden senaste utdelning är 14.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Boliden Avanza – se aktiekurs idag

Se Boliden senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Boliden – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Boliden.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Boliden.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Boliden

Boliden

TickerBOL
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Industrimetaller
Börsvärde87 496 MSEK
Omsättning50 099 MSEK
Vinst7 909 MSEK
P/E11.1
P/S1.5
Utdelning14.3 SEK
Direktavkastning4.5%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Boliden

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Boliden? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter