Börsvinnaren satsar på Retail AI – investerar i tysk startup
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Börsvinnaren satsar på Retail AI – investerar i tysk startup

Börsvinnaren

Butiksinredningsföretaget Itab Shop Concept har gjort en strategisk investering i den tyska teknologiföretaget Signatrix, som specialiserar sig på Retail AI. Investeringen innebär att Itab nu äger en minoritetspost i Signatrix, och samarbetet syftar till att utveckla avancerade säkerhetslösningar för detaljhandeln.

  • Itab tar en minoritetspost i Signatrix.
  • Samarbetet har pågått sedan 2022 och fokuserar på säkerhetslösningar.
  • Retail AI ses som en integrerad del av Itabs teknikplattform.


Itab är en av börsens starkaste aktier i år och rusade efter en mycket positiv kvartalsrapport som föll marknaden i smaken. Aktien kan stoltsera med en kursuppgång på närmare 140 procent för 2024.

Fokuserar på säkerhetslösningar

Itab och Signatrix har samarbetat sedan 2022 för att utveckla friktionsfria säkerhetslösningar som minskar stölder och svinn i detaljhandeln, främst vid utgångskassor i butiker. Med denna investering siktar Itab på att vidareutveckla dessa lösningar och maximera affärsmöjligheterna inom segment som dagligvaruhandel och gör-det-själv.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Strategisk satsning på Retail AI

Itab ser Retail AI som en integrerad del av sin teknikplattform. Genom att använda innovativa AI-algoritmer från Signatrix kan detaljhandlare övervaka och förstå vad som händer i deras butiker i realtid. Detta möjliggör för Itab att erbjuda unika och konkurrenskraftiga fördelar för sina kunder.

Vi på Börskollen ser denna investering som ett spännande steg framåt för Itab i deras ambition att stärka sitt teknologiska erbjudande inom detaljhandeln. Enligt Itabs vd Andréas Elgaard, bidrar Signatrix AI-teknologi till att skapa en verkligt unik och konkurrenskraftig butiksmiljö.

Börskollen om ITAB Shop Concept

ITAB Shop Concept är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ITAB på Mid Cap. ITAB Shop Concept verkar inom sektorn Industri och aktien har 4362 st ägare hos Avanza samt 752 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

ITAB tillhandahåller inredningar för butiker inom dagligvaruhandeln och specialiserade butiker. Deras verksamhet omfattar projektledning, design, utveckling, produktion och försäljning. Sortimentet inkluderar huvudsakligen butiksinredningar i trä och metall, samt butiksutrustning som kassadiskar, både traditionella och för självscanning, och entrésystem samt egenutvecklade produkter. Företaget har sitt huvudkontor i Jönköping.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om ITAB Shop Concept, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ITAB Shop Concept

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt