Bra momentum för Sintercast: "svit av tolv kvartal med tillväxt på raken"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bra momentum för Sintercast: "svit av tolv kvartal med tillväxt på raken"

Bra

Processteknikföretaget Sintercast har uppvisat stark tillväxt under årets första två månader. Enligt företagets eget pressmeddelande steg serieproduktionen med 27 procent jämfört med samma period föregående år. Dessutom har bolaget haft en positiv start på sin installationskampanj för 2024.

  • Sintercasts serieproduktion ökade med 27 procent under januari och februari jämfört med samma period föregående år.
  • Bolaget har haft en framgångsrik start på sin installationskampanj för 2024.
  • Det tidiga momentumet förstärker bolagets ambition att överträffa sin historiska installationsintäkt om cirka 8 miljoner kronor under 2024.

Produktionsrekord och framgångsrik start på installationskampanjen

Sintercast, som är specialiserade på processtyrning, slog produktionsrekord under januari och februari. Företagets serieproduktion ökade med 27 procent jämfört med samma period föregående år. I januari översteg produktionen det tidigare januarirekordet med 18 procent, och i februari låg produktionen 27 procent över det tidigare rekordet för månaden.

"Att uppnå 3,7 miljoner motorekvivalenter i januari och 4,1 miljoner i februari ger en flygande start på 2024. Vi ser nu fram emot mars, och att förlänga vår svit av tolv på varandra följande kvartal med tillväxt, jämfört med motsvarande kvartal tidigare perioder", säger Steve Dawson, vd och koncernchef för SinterCast.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Optimistiska framtidsspaningar

Enligt Dawson har bolaget även haft en positiv start på sin installationskampanj för 2024. "Normalt har installationsbeställningarna en tyngdpunkt mot andra halvåret, men vi har redan mottagit beställningar för utökad funktionalitet vid några befintliga installationer, och pågående diskussioner för nya installationer är i ett framskridet skede. Detta tidiga momentum förstärker vår ambition att överträffa vår historiska installationsintäkt om cirka 8 miljoner kronor under 2024", säger han.

Vi på Börskollen kommer fortsätta att hålla ett öga på Sintercasts fortsatta utveckling under året.

Börskollen om SinterCast

SinterCast är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SINT på Small Cap. SinterCast verkar inom sektorn Industri och aktien har 1882 st ägare hos Avanza samt 619 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SinterCast är ett industribolag. Bolaget är idag specialiserade inom processtyrningssystem för volymproduktion inom gjutgodsindustrin, särskilt inriktat mot kompaktgrafitjärn (CGI). Idag tillhandahålls precisionsmätningar, samt komponenter och tillhörande installationstjänster. Störst marknad återfinns inom den nordamerikanska marknaden, där kunderna är verksamma inom fordonsindustrin. SinterCast grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Katrineholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SinterCast, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SinterCast

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SinterCast

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt