Bra track record och stark balansräkning – Köp aktien för 30 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Bra track record och stark balansräkning – Köp aktien för 30 procent uppsida

Bra

Industribolaget Arla Plast, som noterades under börsboomen 2021, ses som ett företag med stor potential av Affärsvärlden. Trots att aktien handlas under teckningskursen och bolaget nyligen annonserat ett stort förvärv i Spanien, tror tidningen att aktien kan öka med upp till 30 procent på längre sikt.

  • Bolaget Arla Plast, som noterades under noteringsboomen 2021, värderas till drygt 9 gånger rörelsevinsten bakåtblickande.
  • Bolaget har nyligen tillkännagivit ett stort förvärv i Spanien och har en solid balansräkning.
  • Affärsvärlden ser en potentiell ökning på 30 procent för aktien på längre sikt.

Solida utsikter för Arla Plast

Arla Plast har visat sig vara ett robust företag, med en balansräkning som är i gott skick. Trots en viss nedgång i aktiekursen sedan noteringen, ger bolagets starka finansiella position och dess planer på expansion anledning till optimism.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Köpråd för aktieinvesterare

"Arla Plast framstår som ett spännande industribolag med en solid balansräkning. Bolaget har inte gått med förlust sedan start vilket är ett plus i kanten. Investerare som gillar lite mindre bolag och accepterar risknivån kan överväga en post", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger köpråd för aktien.

Om Arla Plast

Arla Plast är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 1302st ägare hos Avanza samt 765st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Arla Plast är en tillverkare och leverantör av extruderade skivor i tekniska plastmaterial. Plastskivorna är tillverkade i PC, ABS och PETG och har flertalet användningsområden som för säkerhetsprodukter, maskinskydd, ishockeyrinkar, växthus, pooltak, ljudbarriärer m.m. Utöver huvudverksamheten erbjuds eftermarknadsservice, support och underhåll. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa. Arla Plast grundades 1969 och har sitt huvudkontor i Borensberg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Arla Plast

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Arla Plast

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt