Bravida: Hemlig inspelning bekräftar fakturafusk inom bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Bravida: Hemlig inspelning bekräftar fakturafusk inom bolaget

Bravida:

En hemlig inspelning tyder på att ledare på installationsföretaget Bravida kan ha pressat anställda att överfakturera. Uppgifterna kommer efter att företagsledningen förnekat någon form av systematisk bedrägeri inom organisationen. Ekobrottsmyndigheten har bekräftat att en förundersökning har inletts och att inspelningen är en del av bevisningen.

  • Samtalsinspelningen avslöjar att en Bravida-chef säger till en anställd att de "måste lägga till en eller två timmar".
  • Inspektionen och efterföljande rapportering från Region Skåne utlöstes av denna inspelning.
  • Bravidas aktie faller med 4 procent till 75 kronor på börsen efter avslöjandet.

Enligt uppgifterna till Dagens Industri från hemliga inspelningar, är det tydligt att en chef inom Bravida uppmanar en anställd att "lägga till en eller två timmar" på fakturan. Detta är samma inspelning som utlöste undersökningen och den efterföljande anmälan från Region Skåne.

Ekobrottsmyndighetens agerande

Ekobrottsmyndigheten har nu bekräftat för Dagens Industri att de har påbörjat en förundersökning i ärendet. Inspelningen används som en del av bevisbördan i utredningen. Detta kommer som en chock för många, då Bravidas ledning tidigare nekat till att det förekommer något systematiskt fusk inom företaget.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Bravidas aktie reagerar på nyheterna

Efter avslöjandet har Bravidas aktie fallit med 4 procent på börsen, till 75 kronor. Detta är en betydande minskning och det återstår att se hur företaget kommer att hantera denna situation och dess påverkan på aktiens framtida värde.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att följa denna utveckling noga och rapportera om nya framsteg i fallet.

Börskollen om Bravida

Bravida är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BRAV på Large Cap. Bravida verkar inom sektorn Industri och aktien har 10037 st ägare hos Avanza samt 2441 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bravida Holding är en koncern inriktad mot att erbjuda helhetslösningar inom installation och service för fastigheter. Fokus ligger på att erbjuda tjänster inom el, värme, sanitet och ventilation. Utöver innehar även Bravida specialistkompetens inom brandskydd, kyla, kraft och teknisk fastighetsdrift. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bravida, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bravida

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bravida

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt