Bredda din portfölj: Här är 5 intressanta "småbolag" i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bredda din portfölj: Här är 5 intressanta "småbolag" i USA

Bredda

I en tid när stora IT-företag dominerar marknaden, kan mindre bolag och andra sektorer erbjuda attraktiva investeringsmöjligheter. Marcus Hernhag lyfter fram både potentiella kursvinnare och stabila utdelare bland mindre amerikanska bolag, och påpekar att svenska investerare kan ha mycket att vinna på att bredda sina portföljer.

  • Småbolag i USA kan vara stora i svensk måttstock och erbjuda spännande investeringsmöjligheter.
  • Digitala affärsmodeller kan ge hävstång på lönsamheten för snabbväxande IT-bolag som Crowdstrike.
  • Stabila utdelningsaktier som York Water, Cogent Communications och Four Corners Property Trust kan erbjuda trygghet för långsiktiga investerare.

Småbolag med stor potential

Småbolag i USA kan vara stora i svensk måttstock och erbjuder en möjlighet för svenska investerare att sprida risk och hitta nya investeringsmöjligheter, menar Privata Affärers skribent Marcus Hernhag. Ett exempel är cybersäkerhetsbolaget Crowdstrike, som har ett börsvärde på 72 miljarder dollar, motsvarande 760 miljarder kronor.

"Crowdstrike är en typisk het amerikansk IT-aktie. Bolaget växer snabbt och värderas därefter då aktien står 25 gånger högre än intäkterna per aktie. Å andra sidan har försäljningen per aktie trefaldigats från 2021 och digitala affärsmodeller ger hävstång på lönsamheten när den väl kommer", lyfter han.

Han lyfter också fram fondfavoriterna MSA Safety och Core & Main som andra intressanta aktier att kika närmare på.

Stabila utdelare att luta sig mot

Utöver potentiella kursvinnare finns också stabila utdelare som kan vara attraktiva för långsiktiga investerare. Ett exempel är vattenverket York Water, som har den längsta utdelningstrenden i USA. Bolaget har en konjunkturstabil verksamhet och en långsiktigt stigande utdelning, vilket innebär en relativt hög värdering.

"Kombinationen av fallande kurs och en stigande vinst gör att aktien framstår som alltmer intressant", menar Marcus.

Bredbandsbolaget Cogent Communications och fastighetsbolaget Four Corners Property Trust är två andra exempel på stabila utdelare. Cogent har höjt utdelningen varje kvartal åtminstone sedan 2016 och Four Corners har visat en vettig expansionstakt och kan sannolikt fortsätta att höja utdelningen.

"Årets trista kursutveckling för dessa tre stabila utdelare gör att du som trendföljande placerare snarare bör titta på de mer heta aktierna som har stigande kurstrender. Crowdstrikes storlek inom cybersäkerhet är en bolagstyp som vi heller inte har i Norden", avslutar han och uppmuntrar  till diversifiering.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Crowdstrike

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Crowdstrike

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt