Bud på husdjursbolaget förvånar – aktien handlas över budkursen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bud på husdjursbolaget förvånar – aktien handlas över budkursen

Bud

Det finska husdjursbolaget Musti Group har mottagit ett uppköpsbud från ett konsortium ledd av portugisiska Sonae. Budet, som överraskar analytiker, innebär en budpremie på 27,1 procent jämfört med gårdagens stängningskurs. Musti Groups aktie rusade med över 30 procent efter nyheten och handlas nu över budkursen.

Uppköpsbud väcker förvåning

Ett konsortium, bestående av portugisiska investeringsbolaget Sonae, Musti Groups VD och flera andra insiders, har lagt ett bud på 26 euro per aktie på Musti Group. Nyheten möttes med förvåning, då Sonae tidigare inte varit känt som investerare i den nordiska marknaden. Affärsvärldens kommenterar;

Att det är det portugisiska investmentbolaget Sonae som är huvudpart i uppköpet är rätt förvånande. De är inte kända som investerare i Norden alls."

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Musti Groups aktie klättrar över budkursen

Affärsvärldens senaste analys av Musti Group rekommenderade köp med ett riktvärde på 22 euro per aktie, utan någon budpremie. Efter nyheten om uppköpsbudet steg dock aktien med över 30 procent till 26,66 euro, över budkursen på 26 euro. Affärsvärlden konstaterade: "Som speciell situation kan man överväga att köpa Musti även om det numera finns lite alternativkostnad att ligga i budaktier eftersom man får okej riskfri ränta på annat håll. Vi slopar dock det formella köprådet på aktien som gav plus 50 procent".

Om Musti Group

Musti Group är ett bolag från Finland och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 1429st ägare hos Avanza samt 5453st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Musti Group erbjuder produkter och tjänster för husdjur. Inom koncernen förvaltas ett flertal butiker inriktade mot hundar, katter och övriga husdjur. Verksamheten drivs huvudsakligen via franschise men även via ett flertal varumärken, där de mer kända inkluderar Arken Zoo samt Djurmagazinet. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, med privata kunder som störst kundbas. Utöver huvudverksamheten erbjuds träning, utbildning och service.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Musti Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt