Cambis framgång på börsen kan fortsätta – tror Affärsvärlden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cambis framgång på börsen kan fortsätta – tror Affärsvärlden

Cambis

Det norska företaget Cambi, som tillverkar slambehandlingsanläggningar för avloppsreningsverk, har gjort stor succé på börsen det senaste året. Bolagets aktiekurs har stigit med 130 procent och om Cambi kan bibehålla sin volym och lönsamhet från förra året finns stor potential för ytterligare uppsida, menar Affärsvärlden.

  • Cambis aktiekurs har stigit med 130 procent det senaste året.
  • Affärsvärlden ser en potentiell ökning på 43 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Cambi behöver bevisa att bolagets orderingång är hållbar på lång sikt.

Affärsvärldens analys, publicerad på torsdagen, belyste Cambis framgångsrika år på börsen. Tidningen framhåller att om Cambi kan försvara fjolårets försäljningsvolymer och lönsamhet, finns det troligen mer uppsida att hämta i aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Orderingångens varaktighet i fokus

Det som Affärsvärlden dock betonar är att Cambi behöver övertyga om att företagets orderingång är hållbar på lång sikt. Analysen lyfter fram att tidningen inte är helt övertygad om att företagets orderingång kommer att bibehållas på de senaste kvartalens nivåer. De menar att det behövs tydligare signaler om att bolagets nya nivå är permanent.

"Vi lyckas inte övertyga oss själva tillräckligt om att bolagets orderingång är här för att stanna på de senaste kvartalens nivå. Vi stannar därför vid ett neutralt råd tills vi ser tydligare tecken på att bolagets nya nivå är permanent", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Vi på Börskollen kommer att följa Cambis fortsatta utveckling och ser fram emot att se om bolagets framgång på börsen kan fortsätta.

Börskollen om Cambi

Cambi är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Norge och handlas med tickern CAMBI på Oslo Growth. Cambi verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 682 st ägare hos Avanza samt 1050 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Cambi är ett norskt bolag verksamma inom energisektorn. Bolaget är en utvecklare av teknologiska system och processer som används för att bryta ned diverse avfall och slam. Tekniken används huvudsakligen för avloppsrening och för att hantera matavfall, som senare bryts ned till biogas. Verksamheten drivs via flertalet produktionsanläggningar runtom den nordiska hemmamarknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cambi, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cambi

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cambi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt