Carlyle Group och Insight Partners förvärvar majoritetspost i Exiger
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carlyle Group och Insight Partners förvärvar majoritetspost i Exiger

Carlyle

Riskkapitalbolaget Carlyle Group och teknikinvesteraren Insight Partners har förvärvat en majoritetsandel i Exiger, en ledande aktör inom riskhanteringsmjukvara. Transaktionen, som är föremål för regulatoriska godkännanden, är ännu ett tecken på den fortsatta tillväxten inom riskhanteringssektorn.

Nyheten i korta drag

  • Carlyle Group och Insight Partners har förvärvat en majoritetspost i Exiger, en ledande leverantör av riskhanteringsmjukvara och tjänster.
  • Transaktionen värderar Exiger till omkring 12,2 miljarder kronor, men exakta siffror har inte offentliggjorts.
  • Exigers befintliga investerare, Carrick Capital Partners, kommer att återinvestera som en del av affären.

De exakta detaljerna kring investeringens storlek är ännu inte offentliggjorda, men enligt källor till Wall Street Journal värderas hela bolaget i samband med investeringen till omkring 1,2 miljarder dollar, motsvarande cirka 12,2 miljarder kronor.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

AI i fokus för riskhantering

Exiger tillhandahåller mjukvara och tjänster för riskhantering, med en AI-plattform i centrum för dess lösningar. Bolagets verktyg och tjänster är utformade för att hjälpa organisationer identifiera och hantera risker, minska kostnader och öka motståndskraften i sina leverantörsekosystem.

"Exigers AI-teknik förändrar hur organisationer identifierar och hanterar risker, minskar kostnader och ökar motståndskraften i sina ekosystem för leverantörer och tredje part. Vi är glada över att samarbeta med Carlyle och Insight Partners när vi fortsätter att investera i vår 1Exiger-plattform som ger våra kunder möjlighet att fatta säkra, medvetna beslut informerade av realtidsinsikter", säger Brandon Daniels, vd på Exiger.

Transaktionen är föremål för regulatoriska godkännanden och förväntas slutföras inom en snar framtid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.