Carnegie: Därför är oddsen goda för ny All Time High i närtid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Carnegie: Därför är oddsen goda för ny All Time High i närtid

Carnegie:

Den gångna veckan har präglats av centralbanksmöten och makrostatistik som förstärker bilden av en mjuklandning i konjunkturen. Dessutom har rapporterna från Stockholmsbörsen generellt sett levt upp till marknadens förväntningar, vilket innebär att bolagsvinsterna fortsätter att vara starka. Detta menar Carnegies aktiechef Karl Hedberg som även anser att framtiden ser ljus ut för banksektorn, medan verkstadssektorn bör närmas med försiktighet.

  • Centralbanksmöten och makrostatistik förutspår en mjuklandning i konjunkturen och eventuella räntesänkningar under året.
  • Stockholmsbörsens rapporter har generellt sett levt upp till förväntningarna, med en vinsttillväxt på över 11 procent på aggregerad nivå i de rapporter vi sett hittills.
  • Investerares bör vara försiktiga med verkstadssektorn och fortsätta att vara positiva till banksektorn.

Veckans centralbanksmöten och makrostatistik bekräftar marknadens förväntningar på en mjuklandning i konjunkturen och potentiella räntesänkningar under året. Det finns dock osäkerhet kring antalet räntesänkningar och när den första kommer att ske, kommenterar Carnegie i en färsk uppdatering.

Analys av rapportperioden – och vägen framåt

De rapporter som har kommit in från Stockholmsbörsen har generellt sett levt upp till marknadens förväntningar kring intäkter och resultat. Bolagsvinsterna fortsätter att vara starka, med en genomsnittlig vinsttillväxt på över 11 procent.

"Men givetvis är det stora skillnader mellan sektorer, där exempelvis byggsektorn sticker ut i negativ bemärkelse," tillägger Hedberg.

Detta rapporterar Carnegie om.

Han anser att utifrån de senaste rapporterna och marknadsreaktionerna bör investerare fortsätta vara försiktiga med verkstadssektorn och förbli positiva till banksektorn. Det finns dock undantag i båda sektorerna och aktier som är köpvärda även om de tillhör "fel" sektor.

På frågan om hur han ser på börsen i stort framåt lyder svaret;

"Jag ser förutsättningar för en fortsatt positiv börstrend ett par månader till och bedömer att OMXS30-indexet noterar ett nytt kursrekord under kommande månader. Men sannolikt får vi se en ny kort rekyl innan dess."

Läs även: Di: Doldisaktien som har potential för kursdubbling

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt