Di: Doldisaktien som har potential för kursdubbling
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Di: Doldisaktien som har potential för kursdubbling

Di:

Enligt Dagens industri har den finländska varuhuskedjan Stockmann potential att mer än fördubblas. Detta tack vare en strategisk ompositionering med fokus på Lindex, den mest lönsamma divisionen inom koncernen. Dessutom kan en flytt till Stockholmsbörsen och avyttring av fysiska varuhus under Stockmann-varumärket bidra till en uppvärdering av aktien.

  • Stockmanns strategiska fokus på Lindex kan mer än fördubbla dess värde.
  • Flytt till Stockholmsbörsen och försäljning av fysiska varuhus kan bidra till ytterligare uppvärdering.

Stockmann har nyligen genomfört en strategisk ompositionering med fokus på Lindex, vilket har visat sig vara fruktbart. Lindex, som är den mest lönsamma divisionen inom koncernen, levererade ett justerat rörelseresultat på 90 miljoner euro under 2022. Trots att resultatet för fjärde kvartalet 2023 ännu inte har redovisats, har det justerade rörelseresultatet redan ökat med en miljon euro under de första nio månaderna.

En potentiell doldisaktie

Dagens industri förutspår att Stockmann, med en värdering baserad på tolv gånger det justerade rörelseresultatet, kan ha ett värde på över 12 miljarder kronor. Detta skulle innebära en mer än fördubbling jämfört med det nuvarande börsvärdet på strax över fem miljarder kronor.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Flytt till Stockholmsbörsen och avyttring av varuhus

Tidningen föreslår också att Stockmann bör överväga att flytta till Stockholmsbörsen och avyttra sina fysiska varuhus under Stockmann-varumärket. En sådan åtgärd kan bidra till en ytterligare uppvärdering av aktien, eftersom de traditionella svenska institutionerna i dagsläget nästan helt saknas på ägarlistan.

Om Stockmann

Stockmann är ett bolag från Finland och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 353st ägare hos Avanza samt 7136st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Stockmann är en finsk koncern verksamma inom detaljhandeln. Idag förvaltar koncernen över ett flertal fysiska butiker runtom större köpcentrum samt större kommersiella lokaler på den nordiska marknaden. Koncernen är återförsäljare av ett flertal varumärken och utbudet består av skor och tillhörande accessoarer. Bolaget grundades ursprungligen 1862 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Läs även: Börsveckan: Kvartett av köpvärda aktier – men avvakta med dessa

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lindex Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lindex Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt