Carnegie: Pressade aktien kan stiga 120 procent – "stor potential"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Carnegie: Pressade aktien kan stiga 120 procent – "stor potential"

Carnegie:

Bygg- och heminredningsaktören BHG har fått en höjd rekommendation av Carnegie. Enligt banken finns potential för aktien att stiga över 100 procent från nuvarande nivå vid uppnådda mål.

  • Carnegie höjer BHG från behåll till köp.
  • Riktkursen justeras upp från 17 till 22 kronor.
  • Aktien kan nå 40 kronor vid uppnått marginalmål på 5 procent.

Stor potential

Carnegie har uppgraderat sin rekommendation för BHG från behåll till köp, samtidigt som riktkursen höjs från 17 till 22 kronor. I en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av, skriver banken att de ser stor potential för BHG att vända sin utveckling de kommande åren.

Analyshuset noterar dock att utsikterna på kort sikt fortfarande är osäkra och att återhämtningen kan ta tid. Carnegie förväntar sig blygsamma omsättningsminskningar både i det andra och tredje kvartalet, skriver Dagens Industri.

Kostnadsminskningar och förbättrat kassaflöde

Carnegie lyfter fram BHG:s arbete med att minska kostnader och förbättra kassaflödet som imponerande och anser att den finansiella risken i bolaget har minskat avsevärt. De tror att försäljningen kommer att återgå till tillväxt i det fjärde kvartalet, samtidigt som aktien kan stiga betydligt tidigare.

Carnegie har satt en riktkurs på 22 kronor, vilket är betydligt högre än torsdagens stängningskurs på drygt 16 kronor. Banken menar att aktien kan nå 40 kronor om marginalmålet på 5 procent uppnås. De påpekar dock att aktien har varit volatil mellan 10-20 kronor det senaste året och att den fortfarande är ned över 90 procent sedan toppen 2021.

Enligt Bloomberg rekommenderar tre analytiker köp av BHG, medan två rekommenderar behåll. Ingen analytiker rekommenderar sälj, och den genomsnittliga riktkursen ligger i linje med nuvarande kursnivå, avslutar Dagens Industri.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BHG Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BHG Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt