Carnegie ser 25 procent uppsida i danska smyckesbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Carnegie ser 25 procent uppsida i danska smyckesbolaget

Carnegie

Carnegie Private Banking förutspår fortsatt tillväxt för det danska smyckesbolaget Pandora och bedömer att aktien inte är övervärderad. Med en rekommendation att köpa aktien och en riktkurs på 1 400 danska kronor ser Carnegie goda framtidsutsikter för bolaget.

  • Carnegie förväntar sig tvåsiffrig tillväxt för Pandora på den amerikanska marknaden.
  • Prognosen för Pandoras vinst per aktie har höjts för perioden 2024-2026.
  • Organisk tillväxt på 15 procent väntas för andra kvartalet.

Carnegie Private Banking ser fortsatt tillväxtpotential för Pandora, trots en svagt krympande marknad i USA. Med en nuvarande marknadsandel på endast 2 procent i USA, finns det enligt Carnegie betydande utrymme för tillväxt. Den globala smyckesmarknaden växer med cirka 3-4 procent per år, vilket ytterligare stärker Pandoras tillväxtmöjligheter.

Uppdaterade prognoser

Efter att Pandora publicerade sin senaste delårsrapport, har Carnegie justerat sina prognoser för bolagets vinst per aktie för perioden 2024-2026. Prognosen har höjts med 1 procent, vilket innebär att Pandora förväntas leverera en årlig genomsnittlig vinsttillväxt per aktie på 21 procent de närmaste tre åren och 19 procent de kommande fem åren.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förväntad tillväxt i andra kvartalet

För det andra kvartalet 2023 förväntar sig Carnegie att Pandora kommer att uppnå en organisk tillväxt på 15 procent. Med dessa starka tillväxtprognoser och en stabil global marknad, ser Carnegie positivt på bolagets framtida utveckling.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om Pandoras ekonomiska framsteg och marknadens reaktioner.

Börskollen om Pandora

Pandora är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Danmark och handlas med tickern PNDORA på Large Cap. Pandora verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1413 st ägare hos Avanza samt 9230 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Pandora är ett företag som producerar smycken. De designar, tillverkar, marknadsför och säljer handgjorda smycken under olika kollektioner och varumärken. Deras produktutbud inkluderar bland annat ringar, halsband och örhängen. För närvarande distribueras produkterna i flera regioner världen över, främst genom deras egna fysiska butiker. Företaget grundades år 1982 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Pandora, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Pandora

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Pandora

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt