Cellavision: Dags att ta hem vinsten?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Cellavision: Dags att ta hem vinsten?

Cellavision:

Dagens Industri rekommenderar att investerare i Cellavision bör ta hem vinsten efter aktiens starka utveckling. Aktien har stigit 45 procent sedan föregående år, vilket är en betydande överprestation jämfört med jämförelseindex, OMXSPI. Trots bolagets fortsatta tillväxtpotential, bedömer Di att det finns risk för rapportbesvikelser.

  • Aktien i blodanalysbolaget Cellavision har stigit 45 procent sedan förra året.
  • Trots höga förväntningar på bolagets framtida tillväxt, finns risk för rapportbesvikelser.
  • Dagens Industri rekommenderar nu att investerare ska ta hem vinsten.

Cellavision, som specialiserat sig på blodanalys, har haft en stark utveckling på börsen. Aktien har stigit betydligt jämfört med jämförelseindex. Bolaget handlas nu till ett skuldjusterat börsvärde om 19 gånger nästa års förväntade rörelseresultat, alternativt ett p/e-tal på 24.

Från svacka till hög värdering

För ett år sedan befann sig bolaget i en svacka, men den starka utvecklingen har nu lett till en högre värdering. Dessutom är förväntningarna för 2025 högre än efter första kvartalsrapporten 2023.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Risk för rapportbesvikelser

Trots den starka utvecklingen och de höga förväntningarna, påpekar Di att det finns en risk för rapportbesvikelser. "Även om bolaget har en bra möjlighet att fortsätta växa i hög takt flera år framöver så kvarstår risken för rapportbesvikelser. Vi bedömer att en hög värdering är motiverad för Cellavision, men har svårt att se tydliga kursdrivare i närtid", skriver tidningen.

Börskollen om CellaVision

CellaVision är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CEVI på Mid Cap. CellaVision verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 4585 st ägare hos Avanza samt 1219 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

CellaVision är ett medicinteknikbolag. Bolagets verksamhet utvecklar, marknadsför och säljer bildanalyssystem för diagnostisering av blod och övriga kroppsvätskor. Produkterna ämnar ersätta traditionell mikroskopsanalys. Verksamhet bedrivs på global nivå, främst inom Norden, Europa och Nordamerika, där kunderna består av forskningsinstitut. Huvudkontoret ligger i Lund.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om CellaVision, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CellaVision

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CellaVision

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt