CellaVision (CEVI) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

CellaVision aktie

CEVI  

CellaVision är ett medicinteknikbolag. Bolagets verksamhet utvecklar, marknadsför och säljer bildanalyssystem för diagnostisering av blod och övriga kroppsvätskor. Produkterna ämnar ersätta traditionell mikroskopsanalys. Verksamhet bedrivs på global nivå, främst inom Norden, Europa och Nordamerika, där kunderna består av forskningsinstitut. Huvudkontoret ligger i Lund.

CellaVision tillhör sektorn Hälsovård och branschen Medicinsk Utrustning. Bolaget har ett börsvärde på 8 048 MSEK, en omsättning på 492 MSEK och med ett resultat på 98 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien CellaVision

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper CellaVision (CEVI) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

CellaVision aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern CEVI. Aktien har ett P/E-tal på 82.4 och P/S-tal på 17.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

CellaVision utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

CellaVision senaste utdelning är 0.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

CellaVision Avanza – se aktiekurs idag

Se CellaVision senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter CellaVision – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien CellaVision.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i CellaVision.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om CellaVision

CellaVision

TickerCEVI
ListaMid Cap
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
Börsvärde8 048 MSEK
Omsättning492 MSEK
Vinst98 MSEK
P/E82.4
P/S17.1
Utdelning0.8 SEK
Direktavkastning0.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien CellaVision

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om CellaVision? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter