Cellavisions aktie skjuter i höjden - Affärsvärlden sänker sitt råd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cellavisions aktie skjuter i höjden - Affärsvärlden sänker sitt råd

Cellavisions

Enligt en ny rapport från Affärsvärlden har medicinteknikbolaget Cellavision sett en ökning på nära 50 procent sedan tidningen gav ett köpråd i mitten av oktober. Trots den positiva kursutvecklingen har Affärsvärlden nu beslutat att sänka sitt råd till neutral.

Nyheten i korta drag

  • Cellavisions aktie har ökat med nästan 50 procent sedan Affärsvärlden gav ett köpråd i mitten av oktober.
  • Affärsvärlden har nu sänkt sitt råd till neutral på grund av den starka kursutvecklingen.

Cellavision, ett medicinteknikbolag med fokus på digital cellmorfologi, har under de senaste månaderna upplevt en betydande aktieökning. Affärsvärlden har tidigare varit positiv till bolaget och gav ett köpråd i mitten av oktober. Detta råd tycks ha varit välgrundat, eftersom aktien sedan dess har ökat med nästan 50 procent.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärlden sänker sitt råd

Trots den imponerande kursutvecklingen har Affärsvärlden nu valt att sänka sitt råd till neutral. I sin rapport skriver tidningen: "Cellavision är ett intressant bolag som vi gillar. Men efter den starka kursutvecklingen sänker vi rådet till neutral". Det återstår att se hur denna ändring i råd kommer att påverka Cellavisions framtida aktieutveckling.

Om CellaVision

CellaVision är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 4532st ägare hos Avanza samt 1322st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

CellaVision är ett medicinteknikbolag. Bolagets verksamhet utvecklar, marknadsför och säljer bildanalyssystem för diagnostisering av blod och övriga kroppsvätskor. Produkterna ämnar ersätta traditionell mikroskopsanalys. Verksamhet bedrivs på global nivå, främst inom Norden, Europa och Nordamerika, där kunderna består av forskningsinstitut. Huvudkontoret ligger i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CellaVision

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CellaVision

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.