Cevian minskar i Nordea men ser fortsatt potential
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Cevian minskar i Nordea men ser fortsatt potential

Cevian

Storägaren Cevian har kraftigt reducerat sitt ägande i Nordea, vilket placerar dem på en delad fjärdeplats i ägarlistan. Trots detta ser aktivistfonden fortsatt stor potential i bankens aktie, rapporterar Dagens industri.

  • Cevian har sålt en fjärdedel av sina Nordea-aktier på ett år.
  • Ägarandelen har minskat från 4,5 procent till 3,8 procent.
  • Trots försäljningen ser Cevian fortsatt stor potential i aktien.

Betydande försäljning under första kvartalet

Enligt de senaste tillgängliga siffrorna, som sträcker sig till sista mars i år, har Cevian under det senaste året sålt en fjärdedel av sina aktier i Nordea. Detta har resulterat i en minskad ägarandel från 4,5 procent vid årsskiftet till 3,8 procent. Den stora försäljningen ägde rum under första kvartalet i år.

Fortsatt tro på Nordeas värde

Trots den kraftiga minskningen i ägandet betonar Cevian att de fortfarande ser stor värdepotential i Nordea. Gustav Moss, partner på Cevian, uppger i ett mejl till tidningen att Nordea förblir ett av fondens största innehav. "Vi gjorde en mindre portföljjustering förra hösten. Nordea är fortsatt ett av Cevians största innehav och vi ser stor värdepotential i banken, inte minst givet den ruskigt låga värderingen," säger Moss.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Justeringar för att frigöra kapital

Nordeas aktie handlas nu kring 130 kronor, nära sitt kursrekord. Enligt Gustav Moss behövde Cevian justera portföljvikten efter flera år av stark aktieprisutveckling. "Portföljvikten hade blivit aningen för hög efter många år av stark aktieprisutveckling och vi behövde frigöra kapital för nya investeringar," kommenterar Moss.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring Cevians ägande i Nordea och andra stora svenska företag.

Börskollen om Nordea Bank

Nordea Bank är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NDA SE på Large Cap. Nordea Bank verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 66789 st ägare hos Avanza samt 5035 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nordea är en bank som erbjuder olika finansiella tjänster. Banken riktar sina tjänster till både privatpersoner och företag och erbjuder bland annat kapitalförvaltning, lånefinansiering och pensionssparande. Dessutom tillhandahåller Nordea rådgivning, trygghetsförsäkringar och valutahantering. Banken har den största verksamheten i Norden och Baltikum, och dess huvudkontor är beläget i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nordea Bank, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nordea Bank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt