Chansläge i investmentbolaget – Handlas till 65 procent substansrabatt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Chansläge i investmentbolaget – Handlas till 65 procent substansrabatt

Chansläge

Investmentbolaget Kinnevik, som tidigare inte levererade enligt Dagens Industris (Di) förväntningar, kan nu vara på väg mot ett chansläge. Trots att bolagets fokus nu ligger på onoterade tillväxtbolag och dess risknivå ökat, identifierar tidningen en möjlig köpoption baserat på bolagets stora substansrabatt.

  • Di ser en möjlig köpoption i Kinnevik trots tidigare misslyckanden.
  • Fokus på onoterade tillväxtbolag har ökat bolagets risknivå.
  • En substansrabatt på 65 procent kan motivera ett chansläge, enligt Di.

I en analys av bolaget upptäckte Di en substansrabatt på omkring 65 procent. Denna betydande förtroenderabatt, menar tidningen, kunde minska om bolagets ledning lyckas bevisa att deras strategi är hållbar och intresset för onoterade bolag återkommer.

Risk och potential i fokus på onoterade tillväxtbolag

Enligt Di har Kinneviks utträde ur Tele 2 ökat bolagets risknivå då fokus har skiftat helt mot onoterade tillväxtbolag. Trots denna ökade risk, menar tidningen att den stora substansrabatten kan motivera ett chansläge.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Förtroenderabatten - en möjlighet för Kinnevik

För att denna förtroenderabatt ska minska och för att aktien ska bli värd en ny chans, krävs att Kinneviks ledning, under VD Georgi Ganev, lyckas bevisa att bolagets strategi håller. Dessutom behöver intresset för onoterade bolag återkomma.

Vi på Börskollen kommer fortsätta att följa Kinneviks utveckling och hålla våra läsare uppdaterade om eventuella chanslägen och risker.

Börskollen om Kinnevik

Kinnevik är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KINV B på Large Cap. Kinnevik verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 113211 st ägare hos Avanza samt 15941 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kinnevik är ett investmentbolag. Bolaget innehar idag fokus på att bygga digitala konsumentverksamheter. Affärsidén är att långsiktiga äga sina innehav genom aktiv delaktighet i den globala diversifierade portföljen av bolag. Kinneviks innehav är uppdelade i affärssegmenten e-handel & marknadsplatser, Kommunikation, underhållning och finansiella tjänster. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kinnevik, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt