Tele2 B (TEL2 B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Tele2 B aktie

TEL2 B  

Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas huvudsakligen mot SME bolag (Small-to-medium-sized enterprises) men även till privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Tele2 B tillhör sektorn Telekommunikation och branschen Bredband & Telefoni. Bolaget har ett börsvärde på 79 866 MSEK, en omsättning på 27 129 MSEK och med ett resultat på 7 360 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Tele2 B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Tele2 B (TEL2 B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Tele2 B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern TEL2 B. Aktien har ett P/E-tal på 10.9 och P/S-tal på 3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Tele2 B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Tele2 B senaste utdelning är 9 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 7.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Tele2 B Avanza – se aktiekurs idag

Se Tele2 B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Tele2 B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Tele2 B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Tele2 B.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Tele2 B

Tele2 B

TickerTEL2 B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorTelekommunikation
BranschBredband & Telefoni
Börsvärde79 866 MSEK
Omsättning27 129 MSEK
Vinst7 360 MSEK
P/E10.9
P/S3
Utdelning9 SEK
Direktavkastning7.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Tele2 B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Tele2 B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter