Chromogenics huvudägare avstår från att höja sitt bud
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Chromogenics huvudägare avstår från att höja sitt bud

Chromogenics

Fönsterteknikbolaget Chromogenics huvudägare, Gerald Engström, meddelar att han inte kommer att höja sitt bud på bolaget. Detta efter att Chromogenics fått ett statligt lån på drygt 60 miljoner kronor avskrivet av Energimyndigheten.

  • Chromogenics har fått ett statligt lån på drygt 60 miljoner kronor avskrivet.
  • Gerald Engström avser inte att höja sitt bud på bolaget.
  • Aktien stängde senast på 9,84 kronor, nära budpriset på 10 kronor per aktie.

Lån avskrivet av Energimyndigheten

Energimyndigheten beviljade 2012 ett lån på drygt 60 miljoner kronor till Chromogenics för projektet "Converlight Pilotprojekt". Trots att knappt 50 miljoner kronor av lånet har utnyttjats, har projektet inte lyckats uppnå sina mål och betraktas nu som misslyckat. Energimyndigheten har därför valt att skriva av lånet.

Budet påverkas inte

Gerald Engström, som formellt lagt budet via Färna Invest, meddelar att budet på Chromogenics inte kommer att höjas trots avskrivningen av statslånet. Enligt Engström var det väntat att avskrivningen skulle ske, men först under 2025 eller 2026.

Beslutet om avskrivningen togs mindre än en vecka innan Engström lade sitt uppköpsbud, vilket värderade hela Chromogenics till 66 miljoner kronor. Budet står fast på 10 kronor per aktie, medan aktien senast stängde på 9,84 kronor.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Budets framtid

Engström säger att han inte var medveten om avskrivningsbeslutet när budet lades, men att det inte påverkar hans ståndpunkt. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring Chromogenics och hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar.

Börskollen om ChromoGenics

ChromoGenics är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CHRO på First North. ChromoGenics verkar inom sektorn Industri och aktien har 3199 st ägare hos Avanza samt 1055 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Chromogenics är ett företag specialiserat på tillverkning av glasprodukter. De fokuserar på att utveckla dynamiska glas som kan kontrollera ljus- och värmeinsläpp i kommersiella byggnader. Deras nuvarande produkt, ConverLight, är en film som appliceras på fönster och använder elektrokrom teknik för att sänka energiförbrukningen och förbättra komforten inomhus. Företaget startades 2003 och har sitt huvudkontor i Uppsala.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om ChromoGenics, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ChromoGenics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ChromoGenics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt